Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) Zonguldak İl Temsilciliği tarafından Süleymanlar mahallesinde bulunan Cehennemağzı mağaralarının girişinde düzenlenen etkinliğe, Ereğli ve Alaplı ilçesindeki lösemi hastası çocuklar üzerlerine figür çizilen taşları boyadı.

 

"SOSYAL PROJELERE İMZA ATIYORUZ"

LÖSEV İl Temsilciliği adına açıklama yapan Nuriye Alpago, lösemi hastalığına dikkati çekmek ve LÖSEV'i tanıtmak amacıyla farklı mekanlarda sosyal projelere imza attıklarını söyledi. Taş boyama etkinliğine katılımın yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Alpago, "Lösemili çocukların tedavi başarısını arttırmak için LÖSEV'in önemli bir başarı hikayesi vardır. Masa ve sandalye ile başlayan yolculuk, tüm dünyanın tanıdığı bir dev yapıya dönüştü. Türkiye'nin en itibarlı 10 markasından biri seçildik.

 

YÜZDE 100 BAŞARI HEDEFİ

LÖSEV ile bir çocuğun hayatından değerli birşey olamaz, hepimizin patronu lösemili çocuklar diyoruz. Başarının sırrı da burada yatıyor. Lösemi tedavi edilebilen çok pahalı bir hastalıktır. Lösemili çocuklar artık lösemi ile savaşı kazanıyorlar yüzde 92 tedavi başarısına ulaştık amacımız yüzde 100'e ulaşabilmek" dedi.

 

RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Lösemili çocukların aileleri de mağaraların girişinde gerçekleştirilen etkinliğin çocukların yüzünü güldürdüğünü söylediler. Tim Ajans'ın organizasyonunu yaptığı etkinlikte aileleriyle mağaraları da gezen lösemili çocuklara palyaçolar gösterileri ile eğlendirdi.

 

TEŞEKKÜR ETTİLER

LÖSEV Yetkilileri, etkinliğin gerçekleşmesine katkı sağlayan, destek veren kurum, kuruluş ve yardımseverlere teşekkür etti.

 

CEHENNEMAĞZI MAĞARALARI

Cehennemağzı, Herkül'ün, efsanevi altın postunu aramak üzere yola çıkan gemicilerle geldiği Ereğli'de, Argolis Kralı Eurystheus'un kendisine verdiği 12 görevden sonuncusunu yerine getirmede faydalandığı 3 mağaradan oluşuyor. Mağaralar, Roma döneminde gizli ibadet yeri olarak kullanılması dolayısıyla inanç turizmine de hizmet ediyor.





(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)