Zonguldak'ta, kalacak yeri olmadığı için 3 ay boyunca yaşadığı mağaradan, belediye görevlileri tarafından çıkarılan 47 yaşındaki Turan Altundağ, hastanedeki sağlık kontrolünün ardından özel bir maden ocağında 700 TL aylık ücretle işe yerleştirildi.

Diyarbakır'da yufkacılık yaparken 1997'de işlerinin bozulması nedeniyle iş yerini kapatan 4 çocuk babası Turan Altundağ, ailesiyle de kavga edince kenti terk etti. Çeşitli illerde çalıştıktan sonra 2003'te Zonguldak'a gelen Altundağ, bir süre kaçak maden ocaklarında çalıştı. Otelde kalan ve geçen ocak ayında çalıştığı maden ocağından ayrılan Altundağ, biriktirdiği parayı harcayıp yeni bir iş bulamayınca 3.5 ay önce şehir merkezine yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta ormanlık alandaki bir mağarada yaşamaya başladı. Ormandan topladığı elma ve erik gibi meyvelerin yanından, yanına gelen vatandaşların verdiği yiyeceklerle beslenen Altundağ'ın 2 metre yüksekliğindeki mağarada verdiği yaşam mücadelesi gazetelerde yer alınca Zonguldak Belediyesi harekete geçti.
Zabıta ekipleri, yaklaşık 3 ay mağarada yaşayan Altundağ'ı, geçen 18 Ağustos akşamı mağaradan çıkardı. Hamama götürülüp, saç ve sakal tıraşı yaptırılan Altundağ, daha sonra Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
Burada bir dizi muayeneden geçirilen Altundağ, 1 hafta gözetim altında tutulduktan sonra 3 gün önce taburcu edildi. Herhangi bir sağlık sorununa rastlanılmayan Altundağ, belediyenin girişimleri sonucu Demir Madencilik Şirketi'nde maden işçisi olarak işe yerleştirildi. Şirketin Dilaver Mahallesi'ndeki maden ocağında iş başı yapacak olan Altundağ, bugün işyerinde diğer maden işçileriyle birlikte kalacağı koğuşa yerleşti.
İş sahibi olduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Altundağ, "Benim istediğim de zaten iş bulup çalışmaktı. Onu da buldum. Bu konuda bana yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Burası benim için artık sıcak bir yuva. Eşim ve çocuklarıma da her zaman kapım açık. Beni hiç aramadılar. Ama onlara kapım her zaman açık" diye konuştu.