İflas ettikten sonra mağarada yaşamaya başlayan adama, belediye yardım eli uzattı.

Zonguldak Belediyesi, bir insanlık ayıbına "dur" dedi. Uzun yıllar ticaret yaptıktan sonra iflas eden 48 yaşındaki Turan Altundağ'ın 4 aydır mağarada yaşadığının gazetelere haber olması üzerine Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'in talimatı ile çaresiz adam, zabıta tarafından mağaradan alınarak otel odasına yerleştirildi. Geçmişte milyarlık ihaleler alan Turan Altundağ'ı hamama ve berbere götüren Zabıta Amiri Murat Hamzaçebi, karnını doğurduktan sonra üzerine yeni kıyafetler alıp otel odasına yerleştirdi.

ERDOĞAN DEMİR’İN
YANINDA ÇALIŞACAK

Zabıtanın yardım eli uzattığı mağara adamı, işadamı Erdoğan Demir'e ait maden ocağında işbaşı yapacak. Belediye Zabıta Müdürü Necat Uludüz, basında çıkan haberlerin ardından Altundağ'ın durumundan haberdar olduklarını belirterek, şunları söyledi:
"Belediye Başkanı Eşref'e vatandaşımızın durumunu anlattım. Kendisi konuyla bizzat ilgilenerek, iş adamı Erdoğan Demir ile görüştü. Altundağ, işe yerleştirilecek. Bu çağda bir insanını mağarada yaşaması kabul edilebilir bir şey değil” dedi.
Uzun zamandan sonra duş almanın keyfini yaşayan Atundağ ise, "En mutlu günüm. Taştan yastığım vardı. Artık sıcak bir yatakta yatacağım. Bana sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum" dedi.