Yeni kanuna göre öğrenci taşıma ihalelerinin yerelde ilan edilmesi kaldırıldı, ihaleye firmaların çalıştıracakları araçların beyan etmeden katılabilme kolaylığı da getirilme sine tepki gösteren sürücü esnafı mağdur duruma düşürüldüklerini belirttiler.

Kdz. Ereğli'de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ve yerel ilanın yasa gereği yayınlanmadığı öğrenci taşıma ihalesinin sonuçları bugün açıklanması bekleniyor.

DERTLERİNİ ANLATMAYA ÇALIŞTILAR

Kdz.Ereğli kırsal kesiminde geçtiğimiz dönemlerde öğrenci taşımacılığını gerçekleştiren sürücüler ise yeni çıkan kanunun kendilerini mağdur duruma düşürdüğüne dikkati çekerek yetkililere dertlerini anlatmaya çalıştılar.
Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne kalabalık topluluk ile giden sürücüler uğradıkları haksızlığı dile getirirken ihalenin açıklanması ile ilgili söylenen bugün açıklanacak, yarın açıklanacak sözlerine uyulmadığına dikkati çektiler.

AKPINAR VE YİĞİT
SÜRECİ ANLATTILAR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Ak pınar ve İlçe Özel İdare Müdürü Cevdet Yiğit kalabalığın sorunlarını dinledi ve komisyonun kararının açıklanacağını belirtince kalabalık dağıldı.Kaymakamlık girişinde ise Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek şoför esnafı ile biraraya gelerek sorunun nasıl çözüleceği konusunda fikir alış verişinde bulundular.
Gazetemiz muhabirine açıklamada bulunan şoför esnafı, "Geçtiğimiz yıla kadar yerel gazetelerde bu ilanlar yayınlanırdı ve herkes bunu bilirdi. Şimdi bunu kaldırdılar daha sonra isteyen firma bu ihaleye girebilmenin yolu açıldı. Biz daha önceki yıllarda öğrenci taşıyacağımız aracımızın ruhsatını bilgilerini ihale komisyonuna verirdik onlarda buna göre ihaleye alırlardı şimdi bu yok isteyen firma girebiliyor. Dışarıdan gelen firma tüm öğrenci taşıma ihalelerine girebildi.
Hangi araçla taşıyacak kim taşıyacak kimse sormadı. Burada biz mağdur edildik. Herkes ekmeğinin peşinde bizim bu mağduriyetimiz bizi ileriki günlerde ciddi ekonomik sıkıntılara sokacak" sözleri ile tepkilerini dile getirdiler.