Kayabaşı Alemdar İlkokulu ve İhsan Yılmaz Ortaokulu velileri okullarının 4+4+4 kapsamında eğitimin değiştirilecek olmasına tepki gösterdi.

Kaymakamlık binası önünde toplanan 50 kişilik grup adına konuşan Ahmet Çiçek, her iki okulda da çocuklarının bulunduğunu hatırlatarak, Kayabaşı Alemdar İlkokulunun ortaokul, İhsan Yılmaz Ortaokulunda ilkokul olmasına izin vermeyeceklerini konuyu Ankara'ya kadar taşımayı hedeflediklerini söyledi.

ANKARA'YA KADAR GÖTÜRECEĞİZ
Açıklamasında şunları söyledi: Konuyu Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürleri ile görüştük, okulların tekrar yer değiştirme durumları olacağına dönük duyumları sorduk, bilgi almak istedik. Milli Eğitim Müdürü yemin ederek böyle bir şeyin olmadığı hazırlık aşamasında olduğunu ancak verilmiş bir karar bulunmadığını söyledi. Bu sadece Kayabaşı Alemdar İlkokulu ve İhsan Yılmaz İlköğretim okulunun sorunu değil. Ereğli'de birçok okulun isimlerinin ve yerlerinin değişmesi söz konusu, bunun gerçekleşmesi demek pek çok ailenin burada mağdur olması demektir. Ben serbest çalışıyorum boyacıyım, okula yakın bir yerden ev tutayım istedim, şimdi taşları yerinden oynattılar 
İSTEMİYORUZ
Kayabaşı Alemdar İlkokulu Okul Aile Birliği Yöneticisi Zehra Mat da konuşmasında Kayabaşı İlkokulunun orta okul olarak değiştirilmesine taraftar olmadıklarını belirterek, Veliler ciddi anlamda mağdur olacak. Bu mağduriyeti yaşamamaları için yetkililerin de bu tür karardan vazgeçmelerini istiyoruz dedi.