Kilimli’de, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağlandığı gerekçesiyle kayyum atanan özel maden şirketinde çalışan ve ocaktan çıkmama eylemini sürdüren işçilerin yanı sıra diğer maden şirketinde çalışan toplam 21 işçi, İl Emniyet Müdürü Osman Ak'la görüştü. 

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıya, Ak, işçiler ve Deka Madencilik'e atanan mevcut kayyumların yanı sıra Zonguldak Sulh Ceza Mahkemesinin kararıyla şirkete atanan 5 kayyumdan yeni atanan 2 kayyum katıldı.

Toplantıda, işçilerin kalan alacakları, işsizlik maaşı ve iş bulma konusundaki talepler ve yapılabilecekler görüşüldü.

İşçi temsilcisi Cemal Akın, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşmenin olumlu geçtiğini ve yeni bir sürece girdiklerini söyledi.

Yeni bir yol haritasının belirleneceğini belirten Akın, şöyle konuştu:

"Şirkete atanan mevcut üç kayyumun yanı sıra 2 kayyum daha atandı. Bu kayyumlarla Deka ve Balçınlar Madencilik'te çalışan işçilerden temsilciler oluşturulup beraber hareket edeceğiz. Süreç yaklaşık 5 ayı bulacak. Ama bundan sonra önümüzü daha iyi göreceğiz. Cuma günü yapılacak toplantıda ilk adım olarak mevcut kömürün elden çıkarılıp bir an önce işçiye maaş olarak döndürülmesi görüşülecek. Bu ocakları sonuçta birileri çalıştıracak. Bu işçilerin de burada çalışma ihtimalleri, bir daha işe dönme ihtimalimiz yüksek. O sürece kadar işsizlik maaşı alma konusunda gerekli kolaylıkların sağlanacağı önceden ifade edilmişti."

Maden işçisi Yüksel Etcik de sürecin başından beri emniyet görevlilerinin kendilerine yardımcı olduklarını ifade ederek, "Önemli bir yol katetsek de sürecin sonucuna bakacağız. Sonucu iyi olursa bizim için en iyisi odur. Herkes işine döndüğü, ekmeğine tekrar devam ettiği, herkesin mutlu ve huzurlu yaşantısına döndüğünde bizim için sonuç odur. Bu noktada cuma günü yapacağımız toplantı önemli." diye konuştu.

Kilimli’de FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağlandığı gerekçesiyle kayyum atanan özel maden şirketinde çalışan yaklaşık 100 işçi, kayyum atanmadan önceki dönemden kalan maaşları yatırılmadığı gerekçesiyle, 18 Mayıs'ta ocaktan çıkmama eylemi başlatmıştı.

Maden ocağında bulunan 19 işçi, önceki gün eyleme son vermişti.