Kdz.Ereğli, Hamzafakılı Mahallesini, Mahyalar Mahallesine bağlayan 55 yıllık köprünün alçak olması dolayısıyla vatandaşlar her yağmur ve kar yağışında zor durumda kalıyor.


Kdz. Ereğli'ye yeni bağlanan Hamzafakılı Mahallesini Mahyalar Mahallesine bağlayan 55 yıllık köprü mahallenin çilesi haline geldi. Her yağmur ve kar yağışında derenin taşması sonucu köprü zaman zaman 1 metre su altında kalırken, mahalle sakinleri hastalarını ve çocuklarını sırtına alarak eve ulaştırıyor. Araçların bile zor geçtiği köprünün yeniden yapılmasını isteyen mahalle sakinleri, 55 yıldır çektikleri köprü çilesinin artık sona ermesini istedi. Mahalle sakinlerinden ilköğretim okulu öğrencisi Tekin Beşikçi (12),"Okula giderken ağabeylerimiz bizleri sırtına alıyor. Bazen arabayla geçiyoruz. Arabası olmayan ailelerin çocukları ise okula gidemeyerek derslerinden geri kalıyor" dedi.

Mahalle sakinlerinden Ayhan Çimen de (51) köprünün mahalle ve köy arkadaşlarından kendilerini uzaklaştırdığını belirterek şunları söyledi:
"Bu sorunları devamlı yaşıyoruz. Gebe köyü ve Kaptaş'a bir kilometre mesafeden gitmek yerine 8-9 kilometre mesafe kat ederek gitmek zorunda kalıyoruz. Mahyalar Mahallesine 9 kilometrelik OSB yolunu kullanarak mahalleye ulaşabiliyoruz. Şu köprü yapılsaydı, yolumuz açılmış olsaydı iyi olurdu. Çünkü bu yol bizi mahalle ve köy arkadaşlarımızdan uzaklaştırdı. Milletvekilimiz Ercan Candan'ın köprüden haberi olsaydı, eminim sıkıntımızı çözerdi, çünkü savaşan bir arkadaşımız biz kendisinden bize bu konuda yardımcı
olmasını bekliyoruz."
Mahalle bakkalı Engin Karataş (62) da şunları söyledi: "Bu yoldan Mahyalar Mahallesi ve Çoraklar Mahallesi'ne gitmekteyiz. Bu sıkıntımızı milletvekilimiz Ercan Candan da biliyor. Milletvekilimizden, valimiz ve il genel meclisi üyelerimizden yardım bekliyoruz. 55 yıldan beri çektiğimiz çile ve sıkıntıyı bize daha çok çektirmesinler. Biz burada mağdur durumdayız. Vatandaşımızın hastası oluyor buradan geçiremiyor, ekmekçi bu köprüden geçemiyor. Vatandaşımız ne yiyecek ya da hastasını nasıl geçirecek. Okul
olduğunda öğrencilerimiz okullarına gidemiyor. Kendimiz mahalleye ve köylere ulaşmak için 8-9 kilometrelik OSB yolunu kat ederek ulaşabiliyoruz. Yetkililerimizden rica ediyorum"