Alınan bilgilere göre Süleymanbeyler Köyü Subaşı Mahallesi’nde kasap dükkanı işleten Halime Sevim (53) ve oğlu Savaş Sevim (30), Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan A.K.’nin, kurban bayramı öncesi satın aldığı 6 adet kurbanlık danaya karşılık kendilerine 61 bin lira borçlandığını söyledi.

Savaş Sevim, Ereğli Adliyesi girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bu paranın bin lirasını tahsil ettiklerini, geri kalan 60 bin lirayı ise alamadıklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"A.K. isimli şahıs, bize gelerek, ağabeyinin doktor olduğunu, ABD’de görev yaptığını, kendisi için kurban keseceğini, bunun yanı sıra 5 ayrı doktora da hisse yaptığını söyledi. Bizden 6 adet kurbanlık hayvan talebinde bulundu. Kendisine danaları gösterdik, beğendi ve teslim ettik. Aradan geçen 3 gün sonra ise bizden aldığı danaları Zonguldak’taki bir kasaba yarı fiyatına sattığını öğrendik. Daha sonra da bize, eşi ve kendi adına düzenlenmiş bir senet verdi. Ancak söz verdiği günlerde ödemelerini yapmayarak her hafta erteledi"

Alacağı tahsil etmek için görüştükleri kişinin kendilerini tehdit ettiğini ileri süren Sevim, "Babama ödeyecek gücünün olmadığını söylemiş. Daha sonra ulaştığımız doktor ağabeyi ise konunun kendisi ile alakası olmadığını ifade etti. Bizim dışımızda 5-6 kişiyi daha dolandırdığını öğrendik.  Hala peşinde koşturuyoruz ancak paramızı alamadık, mağduruz. Bir şekilde mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.

Anne Sevim ile oğlu, açıklamalarının ardından dilekçeleri ile birlikte Ereğli Adliyesi'ne girerek şikayetçi oldular.