Zonguldak Esnaf ve Sanatkârları Odalar birliği başkanı Muharrem Coşkun, Kredi kart mağdurlarının her geçen gün arttığına dikkat çekti.
Kredi kartı mağdurlarının her geçen gün arttığına ve Mart ayında yüzde 12.6 oranında yükselerek 70 bin 944 kişinin daha borçlular kervanına katılımı ile 2005 yılından bu yana sayının 1 milyon 814 bin 632 ye ulaştığını ve her geçen gün kredi kartı mağdurlarının çığ gibi arttığına dikkat çeken Birlik Başkanı Muharrem Coşkun " Kredi kart mağduru her 3 kişiden 1'i borcunu ödeyemez durumda" dedi.

BANKALAR ELLERİNİ
TAŞIN ALTINA KOYMALI

İşsizliğin yüzde 14'lerin üzerinde seyrettiğini, asgari ücretin ve insanların giderlerini karşılamaya yetmediği için hemen herkesin kredi kartı kullanmaya yöneldiğini, bunun sonucunda da kredi kart mağduru her üç kişiden birisinin borcunu ödeyemediğini anlatan Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Muharrem Coşkun " Ülkemizde en karlı kurum ve kuruluşlarımızın başında bankalarımız gelmektedir. Bu işsizlik ve kriz ortamında bankalar da artık ellerini taşın altına koymalı ve uygulanan gecikme faiz oranlarını aşağıya çekmelidirler. Bugün bankaların gecikme faz oranı ortalama aylık 3.55 olarak uygulamaktadırlar. Zaten zor durumda olan kredi kartı borçlularının, borçlarını bu faiz oranlarından ödemesi mümkün gözükmemektedir." Diye konuştu.

FAİZ ORANLARININ
ÇEKİLMESİ KAÇINILMAZ
Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kuru'nun internet sitesinin " Kredi kartı ödeme hesaplama " ekranının bir yıl içinde 901 kişi tarafından tıklandığını hatırlatan Muharrem Coşkun " Görüyorsunuz insanlar borçlarını nasıl ödeyebiliriz? diye çırpınıyorlar. Ama bu yüksek gecikme faiz oranı ile borçlar kartopu gibi yükselirken geri ödenmesi de imkânsızlaşıyor. Acilen faiz oranlarının enflasyon oranına çekilmesi kaçınılmaz oldu "
Bu konuda iktidar ve Muhalefeti ile TESK ve TOBB liğinin görüş ve öneri doğrultusunda yasal düzenleme yapılarak çalışma yapılarak Esnaf ve Sanatkârlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi ve yasal düzenlemeler yapılarak Esnaf ve Sanatkârlarımızın sıkıntılarının giderilmesini bekliyoruz" dedi.