Kdz.Ereğli'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının artış göstermesinin ardından İlçe Kaymakamlığı ve Ereğli Belediyesi tarafından mahallelerde mobil anons araçları ile vatandaşlar kurallara uymaları konusunda uyarılıyor.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, il içerisinde günlük vaka ortalamasının yüksek olduğu Ereğli'de Kaymakamlık ile işbirliği içerisinde vatandaşların daha dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda mobil anons araçları ile harekete geçtiklerini söyledi.
Vatandaşlara, "Turuncu renk kaderimiz değil, önce sarıya sonra da maviye dönmek elimizde" anonsları yapıldığını anlatan Posbıyık, "İlçemizde salgında yüksek riskli bölge yani turuncu kategorideyiz. Eğer gerekli önlemleri almazsak, bireysel olarak dikkat etmezsek, kırmızıya yani çok yüksek riskli bölgeye dönmek an meselesi. Bu da özgürlüklerimizin daha sınırlanması demektir" dedi.
Posbıyık, kırmızı kategoriye dönmek istemediklerini ve buna izin verilmemesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:
"Yalnız kendimize karşı değil, sevdiklerimize ve çevremize karşı da sorumluyuz. Bilim insanlarının açıklamalarını dikkate alalım. Ellerimizi temiz tutmayı, ortamı havalandırmayı ihmal etmeyelim.  Mesafe kuralına mutlaka uyalım. Bu konuda dayanışma içinde herkesi duyarlı olmaya davet edelim. Alıştığımız eski normale dönebilmek, ekonomik ve ticari hayatın canlanmasını sağlamak, hep birlikte meydanları doldurabilmek, yakınlarımızı evlerimize, dostlarımızı şehrimize davet edebilmek bizlere bağlı"