Kdz. Ereğli Belediye Meclisi'nde konuşan Posbıyık, Kabasakal, Pençes ve Sakindere üzerine tersip bentlerinin yapılmasının şart olduğunu ifade ederken "Kdz. Ereğli'de alt yapı sorunu yok. Sahil ne ise en üst mahallede de aynı hizmet vardır" dedi.

2. el otomobil satıcılarını şehir dışına çıkarmaya kararlı olduklarını ifade eden Posbıyık "Şehir merkezinde barındırmayacağız" sözleriyle konuşarak bu sektörün Belen Sanayi çevresinde ayrılan yere taşınmalarını istedi.

Kdz. Ereğli Beledilesi'nin Aralık ayı toplantısı AKM Nikah Salonunda yapıldı. Toplantının açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Pençes dere üstünün kapatılmasıyla çevrede yapılacak olan düzenlemeler ile; Un Pazarı ve Ali Molla-Orta Camii çevresindeki trafik büyük oranda rahatlayacağını belirtti.

SEL FELAKETİ
Posbıyık, ilçe merkezinde yaşanan sel felaketlerinin birinci muhatabının DSİ olduğunu, kent merkezindeki Pençes, Kabasakal ve Sakindere (Dombay deresi) üzerinde yapılması planlanan tersip bentleri gerçeğine dikkat çekti. Kabasakal deresi üzerindeki islah çalışmaları için ayrılan 450 bin TL için hazırlanan projenin 25 Aralık tarihinde ihale edileceğini ve bu rakamın yetersiz olduğunu da dile getiren Posbıyık "Sevgi, Barış, Dostluk Salonumuz ile Kancalar Petrol arasında bu çalışmayı yapacaklar. Ama bu dere üzerinde asıl islah edilmesi gereken Devrek Yol kavşağındaki  çıkış bölümüdür. Bu bölüm için de proje yapıldığını öğrendik. Tabi ki bunun için de ayrı bir ihale gerekmektedir. Bazıları konuşuyor sanki şehir plancısı, mühendis gibi. Ereğli'de alt yapı sorunu yoktur. Sahil ne ise en üst mahaledeki alt yapı da odur. Hiçbir mahallede sorun yok. Tabi ki yıkılan duvar olabilir. Ufak tefek şeyler de olmaz ise belediyeye gerek yok" sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

İKİ EL OTO İŞYERLERİ
Valiliğin gönderdiği genelge ile 2. el oto satıcılarının şehir merkezlerinin dışına çıkarılmak zorunda olduğunu ve bu nedenle belediye olarak imar düzenlemesiyle Belen Sanayi sitesinin yanındaki alanı 2. el oto satış yeri olarak planladıklarını belirten Halil Posbıyık konuşmasına şöyle devam etti:
"2. olduğu için özellikle sanayi bölgesine yakın olmasını istedik. Şimdi çarşı içinde bulunan 2. el oto satış yerlerinin tümünü kapatacağız ve yollara veya yaya kaldırımlarına araç koymalarına izin vermeyeceğiz. Biz Belen'deki yeri söylüyoruz. Ama kendileri derse ki, biz şurada arsa aldık ve orada pazarımızı kuracağız bakarız ve inceleriz ve mantıklı ise de taleplerini yerine getiririz. Bu konuda kesin kararlıyız."

TALEPLER
Posbıyık konuşmasının son bölümünde ilçe için beklentileri şöyle sıraladı:
-Ereğli'nin gelişmesi için şehir plancıları ile görüşeceğiz. Her türlü teklife açığız.
-Kızılcapınar Barajı'ndan getirilen isale hattının bitmesini bekliyoruz. Buna göre hareket edeceğiz.
-Çevre yolunun yapılmasını ısrarla bekliyoruz.
-Hastane için yer yok diyorlar. Osmanlı tepesi bu iş için uygundur. Yol yok diyorlar, yolunu da biz yaparız.
-TOKİ konusunda ısrarlıyız ve orada 500 konutluk yurt yapacağız. Bazıları Ereğlili müteahhitlere verilsin diyor. Ama bilmeden konuşuyor.
-Ereğli'de sıkıntılar eyleme dönüşmüştür. Hakkı gasp edilen işçiler beni davet ediyor ama bazı yerlerde olmamam gerektiği için gidemiyorum.
-En acımasız özelleştirme Ereğli'de yapılmıştır. Erdemir ve Cumhuriyet okulu, Anadolu Koleji, TED koleji, kültür sarayı da bu alanlar içinde bırakılmıştır. Erdemir el değiştirirse bu okullar ne olacaktır?
-Ereğli'nin suyunu çalış Zonguldak'a vermişlerdir.
-Ekonominin güçlenmesi için ilk etapta Aydınlar'a kadar, daha sonra da Subaşı'na (Süleymanbeyler) kadar Ereğli Belediyesi'ne verilmelidir.
-TSO ve Kent Konseyi öncülüğünde bir araya gelmeli ve Ankara'ya birlikte giderek öncelikle sektörel teşvik istemeliyiz ve Aydınlar istikameti ile yapılacak çevre yolu güzergahına küçük atelyeler kurulmasını sağlamalıyız.
-En az vergi veren en çok hizmet alıyor, en çok vergi veren Zonguldak ise daha az hizmet alıyor. Sesini çıkarmayan iller, ilçeler ve beldeler geri kalmaya mahkumdur.

GÜNDEM
Belediye başkanının 40 dakika süren açış konuşmasının ardından, meclis gündemindeki konulara geçildi. İstasyon Caddesi'ndeki park alanına BBP'nin helikopter kazasında yaşamını yitiren Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin verilmesi teklifinin komisyon tarafından bu alanların DDY ait olması nedeniyle ertelenmesine dönük raporu kabul edildi. Bütçenin görüşülmesi ve diğer konular komisyonlara sevk edildikten sonra toplantıya 7 Aralık'ta devam edilmesi kabul edildi.