Kdz. Ereğli Kocaali köyü Merkez Mahallesi Muhtar Kadir Dündar Sokak sakinleri mahalleye kurulan baz istasyonuna tepki gösterdiler. Baz istasyonun kaldırılması için gerekli girişimlerde bulunduklarını belirten mahalle sakinleri, hiçbir sonuç alamadıklarını belirttiler. İstasyonun kaldırılması için imza topladıklarını ve şikayet dilekçesini ilgili mercilere ilettiklerini belirten mahalle sakinlerinden Niyazi Kalay, İnsan sağlığını olumsuz etkilediği için baz istasyonunu istemiyoruz. Evlerimize çok yakın, bu konuda ilgili mercilere de dilekçe verildi. Biz mahalle sakinleri olarak gerekenin yapılmasını istiyoruz dedi.
Mahalle sakinlerinden Ayşe Kahraman ise, baz istasyonun kanserojen madde yaydığını belirterek, Biz burada asla baz istasyonunu istemiyoruz. Çocuklarımız var, evlerimiz var, çocuklarımızın ne günahı var. Gelecek nesil için ve çocuklarımız için yetkililerimiz ellerinden ne geliyorsa yapsınlar, benim 3 tane evladım var, onlardan doğacak çocuklarımız var. Baz istasyonunun kanserojen madde yaydığı söyleniyor, buraya kurulur mu, kurulmamalı, biz bu baz istasyonunun buradan kaldırılmasını istiyoruz diye konuştu.
Semra Düzoğlu da, mahalleli olarak baz istasyonuna karşı olduklarını söyledi. Baz istasyonun görüntüsünün bile huzurlarını kaçırdığını belirten Düzoğlu, Benim çocuğum daha küçük, benim halamın torunu lösev ile uğraşıyor, bunu bizzat yaşadığım için, aynı şeyi çocuğumda yaşamak istemiyorum. Çocuklarımıza yazık, huzurumuz kalmadı, bu mahallede az kişiyiz ama huzurumuz yok, görüntüsü bile bize yetiyor. Biz çarşıdan sebzemizi ve meyvemizi almayız, tamamen doğal olarak organik olarak kendimiz yetiştiririz. Bu istasyonun kurulması ile bunları yiyemedikten sonra daha ne olacak dedi.
Fatih Oktay ise, baz istasyonun kurulması ile psikolojilerinin bozulduğunu belirterek, mahallede tarım ile geçim sağlayanları da olumsuz etkilediğini söyledi. Öte yandan baz istasyonun kurulduğu alanın sahibi Kadir Atalay'a da, tepki gösteren mahalle sakinleri baz istasyonun kurulması ile ilgili kendilerini yeteri kadar aydınlatmadığını öne sürdüler.
Kadir Atalay ile zaman zaman sözlü tartışmalarda bulunan bazı mahalle sakinlerini ise arkadaşları sakinleştirdi.