Kdz. Ereğli’de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi başkanlığı tarafından yaptırılan TOKİ konutlarına giden yoldaki toz, mahalle halkına eylem yaptırdı. Binaların yapım aşamasında ağır tonajlı kamyonların bozduğu yoldaki toz nedeni ile mahalle halkı hastaneye taşındıklarını söylediler.

Ereğli'ye bağlı Sarıkorkmaz Mahallesi Abalı Sokak'ta oturan halk, yoldan çıkan toz nedeni ile eylem yaptı. Yolu trafiğe kapatan halk, yolun bir an önce yapılmasını istedi. Yaklaşık 2 seneden bu yana bu sıkıntıyı çektiklerini dile getiren mahalle halkı, konu ile ilgili olarak belediyeye dilekçe verdikleri söyledi. Mahalle sakinlerinin en yaşlısı ve astım hastası olan Asiye Çınar, yoldan çıkan tozdan dolayı defalarca hastanede tedavi gördüğünü söyledi. Bir başka mahalle sakini Güllü Çınar ise çocuklarının tozdan dolayı hasta olduğunu ve 3 günden bu yana okula gidemediğini dile getirdi.

Mustafa Erdoğan ise konuşmasında, "Burada 2 senedir toz yutuyoruz. Bizim mahalle arasının dışında toz olan alan yok. Bu konuda belediye başkanlığına defalarca dilekçe verdik. Ama ses seda çıkmadı. Çocuklar hasta oluyor. Yaşlı ve astım hastası olan yaşlılarımız var. Hastanenin yolunu ezberlediler. Buraya asfalt dökülmesini istiyoruz." dedi.

Mahalle halkı araçların da çok hızlı gittiğini ve kendi imkanları ile sulama çalışması yapmalarına rağmen toza engel olamadıklarını dile getirdi. Vatandaşlar kısa süre de olsa yolu ağaçlarla kapatarak sürücülere serzenişte bulundular.