Kdz.Ereğli Uzunmehmet Mahallesi sakinleri mahallerindeki bir binada ikincisi kurulmak istenen baz istasyonuna tepki gösterdi.

 

Kdz. Ereğli'de mahallerindeki bir binada daha önce kurulan baz istasyonuna karşılık ikinci baz istasyonu girişimde bulunulmasına tepki gösterdiler. Konunun çözümü için Ereğli Belediyesi yetkilileri ile görüştüler, mahallelerinde baz istasyonu istemediklerini belirttiler. Mahalle sakinleri adına konuşan Aysun Yıldırım mahallelerinde bir binada baz istasyonun kurulduğunu ikincisinin kurulması yönünde girişimlerde bulunulduğunu söyledi.

Baz istasyonu için mahalle sakinlerinden izin alınmadığını belirten Yıldırım, Mahallemizde bir süre önce bir binada bir baz istasyonu kuruldu. Şu anda da ikincisinin kurulması düşünülüyor. Baz istasyonu kurulurken hiçbir mahalle sakininden izin alınmadı. Baz istasyonları her türlü hastalığa neden olması sebebiyle insan sağlığını tehdit ediyor. Ayrıca çocuklarımızın sağlığı da tehlike altında biz bu baz istasyonunun kurulmaması için imza topladık. Baz istasyonunun bulunduğu binanın seviyesinde olan bir dairede 10 aylık bir bebek bile var. Biz bu istasyonun mahallemizdeki bu binada kurulmasını istemiyoruz.

Ayrıca öğrendik ki binanın ruhsatı da yok, yani kaçak bina ufak bir kömürlük için bile ruhsat gerekirken, bu binanın ruhsatı yok. Biz bu baz istasyonunun kurulmasını istemiyoruz dedi.

Uzunmehmet Mahallesi sakinleri, mahalle muhtarı Seyfettin Yaman daha sonra sorunlarını iletmek amacıyla Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ı ziyaret ettiler. Basına kapalı olan ziyarette mahalle sakinleri Kaymakam Çay'a sıkıntılarını dile getirdiler