Zonguldak'ta, iki haftadır yaşanan hırsızlık olayları mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı. İnağzı Mahallesinde iki katlı evin giriş katında oturan Ferdi K. ve eşi Arzu K., evin bir odasından ses geldiğini duydu. Uyuduğu esnada kalkarak odaya yönelen ev sahibi Ferdi K., pencereden giren hırsızla salonda karşılaştı. Bir süre hırsızı kovalayan ev sahibi iddialara göre hırsızı elinden kaçırdı. Bu sırada haberi alan mahalleli hırsızı aramaya başladı. Polis ekipleri de anonsun gelmesi ile birlikte olay yerine geldi. Olayın yaşandığı ev ile arasında 800 metre mesafe bulunan Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri hırsızı ararken birinin kaçtığını fark etti. Kaçan şahsı şubeye götüren ekipler burada sorguya başladı. Müdürlüğe gelen ev sahibi Ferdi K., gözaltında tutulan 32 yaşındaki O.U.'yu teşhis etti. Gözaltındaki şahsın ifadesi alınırken yakınları da Çocuk Şube Müdürlüğüne geldi.

Kardeşinin Zonguldak'a yeni geldiğini söyleyen ablası L.U., sinir krizleri geçirdi. Mahalleliye tepki gösteren abla L.U., "Benim kardeşim sabah akşam evde oturur. Marketten çıkarken yabancı diye almışlar. Kardeşimin temiz çıkmasını bekliyorum" diye konuştu.
İnağzı Mahallesi Muhtarı Mehmet Hamza Çebi de, "Ev sahibi gürültüyü duyunca kalkmış evde epey kovalamış ama elinden kaçırmış. Sonra marketin önünde yakalanmış diye haber geldi. Kim olduğunu zaten bilmiyoruz. Evine girilen şahıs geldi gözaltındakinin o olduğunu söyledi. Parmak izleriyle belli olacak. Net bir şey olmadan yakalandı diyemiyoruz. Ama yanlış kişi de olabilir. İnşallah budur da biz de rahatlarız millet de rahatlar. 15 üzerinde eve girdiler. Hırsızlardan dolayı çok tedirginiz. Biz mahalleliye bazı uyarıları yaptık. Bir kişi evine hırsız girdiğinde ne yapacağını bilmiyor" dedi.
Mahalle sakini Kenan Toprak da tedirgin olduklarını belirterek, "Eve giren hırsız her şeyi göze alır. Öldürsen bir dert öldürmesen başka bir dert. İnşallah bu hırsızlık olayları biter. Başkasının evine giren hırsız bizim evimize de girer. Tedirginiz inşallah bu sorun çözülür" diye konuştu.
Gözaltına alınan şahıs, Çocuk Şubede alınan ifadesinin ardından Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. Gözaltındaki şahıs polis aracına bindirildiği sırada annesi oğlunu görmek istedi. Gencin annesi oğlunun serbest bırakılmasını istedi. Şahıs sorgunun ardından Zonguldak Adliyesi'nde cumhuriyet savcısına çıkarılacak.