Kdz.Ereğli'de evinin tuvaletinde ölü bulunan kişinin gözaltına alınan eşi çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, 2 oğlu ve gelini savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.




Alınan bilgilere göre ilçeye bağlı Alacabük Köyü'nde önceki akşam Muhammet Kısa (63) iki katlı evin tuvaletinde hayatını kaybetmiş olarak bulundu.


Savcılığın ve jandarmanın olay yerinde yaptığı incelemede Muhammet Kısa'nın başına aldığı sert bir cisim ile hayatını kaybettiği tespit etti.

Olay ile ilgili eşi Huriye K., çocukları R.K ve E.K ile gelini M.K jandarma tarafından gözaltına alındı.




Huriye Kısa, jandarmadaki ilk ifadesinde iki katlı evlerinin birinci katında oğulları ve gelinleri ile birlikte yaşadığını, ayrı yaşadığı eşinin ise ikinci katta tek başına kaldığını, olay günü eşinin tuvalette su musluğu değiştirdiği sırada yaşadığı tartışmanın ardından kafasına odun ile defalarca vurduğunu söyledi.

Öte yandan İlçe Jandarma Komutanlığından verilen bilgi notu ise şu şekilde:

"Ölüm olayının aldığı darbe sonucu Muhammet Kısa'nın kasten öldürüldüğü anlaşılmıştır. Yapılan araştırmalar sonucu olayda kullanılan suç aleti sopa evin bahçesinde üzeri kanlı bir şekilde şüpheli tarafından gizlendiği yerden bulunarak muhafaza altına alınmıştır. Aynı gün alınan ifadelerde maktül Muhammet Kısa'nın eşi H.K tarafından 50 santim uzunluğundaki odun parçası ile kafasına vurmak suretiyle öldürdüğünü itiraf ettiği ilk gün düşme sonucu öldüğü izlenimi yaratmak için cesedin 4 saat boyunca üst katta eşi tarafından bekletildiği anlaşılmıştır"

İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemlerin ardından Huriye K, çocukları R.K ve E.K ile gelini M.K Adliye'ye çıkarıldı. Adliye girişi sırasında yürümekte zorlandığı görülen Huriye Kısa çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklenirken, çocukları R.K ve E.K ile gelini M.K serbest bırakıldı. 

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)