Ekonomik kriz tersaneler bölgesinde işçi ile işvereni karşı karşıya getirirken iş akdi fesh edilen 3 işçi açtıkları davayı kazandı. Avukat Demirtaş, 160 işçinin adına Zonguldak Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğüne, sigorta primlerinin eksik yatırıldığı gerekçesi ile şikayette bulundu.

Yaşanan ekonomik kriz Kdz.Ereğli'de tüm dengeleri altüst ederken özellikle tersaneler bölgesinde yaşanan sıkıntılar gerek işvereni gerekse işçiyi karşı karşıya getirdi. Tersanede çalışan işçilerin büyük bir bölümü alacaklarını alamadıkları gerekçesi ile işyerleri önünde eylem gerçekleştirirken hareketli günlerin yaşanmasına neden olmuştu. İşçilerin yasal olarak avukatlığını gerçekleştiren Avukat Ünal Demirtaş, yargıda devam eden dosyalar ile ilgili değerlendirmede bulundu.

3 İŞÇİYE DÖNÜŞ KARARI
Demirtaş, önceki gün görülen davada iş akitleri fesh edilen 3 işçinin işe iadesi yönünde karar çıktığını da belirterek, "Bilindiği gibi tersaneler bölgesinde alacaklarını isteyen işçilerin iş akitleri feshedilmişti. İşe iade davası devam etmektedir. Bu işçiler arasından 3 işçimiz belirli süreli iş akdinin bitmesinden do-layı iş akdi fesh edilmişti. Mahkemesi tamamlandı ve iş akdinin belirli süresiz olduğuna karar vererek iş akdinin haksız olarak fesh edildiğine karar vererek 3 işçinin işe iade edilmesini istedi.

İDARİ İŞLEM UYGULANSIN
Tersaneler bölgesindeki bir tersanede 160 kişi adına Zonguldak Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğüne sigorta primlerinin eksik yatırılmasından dolayı şikayette bulunduk ve idari işlem uygulanmasını istedik. Zonguldak Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü, Bölge Çalışma Müdürlüğü ile kontrolörün de bulunduğu müfettişler söz konusu iddialarımızı inceleyecekler ve buna göre karar verecekler. Bizde gelen heyetin incelemesinden sonra vereceği karara göre bir değerlendirmede bulunacağız" sözleri ile konuştu.