Zonguldak’ta bir yerel gazetede yayımlanan haberle ilgili olarak açıklama yapan Orman ve Su işleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü soruşturma başlatıldığını şöyle duyurdu:

Bölge Müdürümüz Ahmet Sırrı BEŞEL' in makam odası ile ilgili olarak 'BEŞEL' İN MAKAMI ÇÖKTÜ' başlıklı haber ile ilgili Bölge Müdürlüğümüz idari soruşturma başlatmıştır.

Orman Bölge Müdürlüğümüz Bölge Müdürü Makam Odası 2015 yılında Bölge Müdürlüğümüzde diğer tesisat ve tamirat çalışmalarıyla birlikte yapılmış ve henüz kesin kabulü yapılmamıştır. İmalat hatasından dolayı alçı levhalarla yaptırılan asma tavan; tavana yapılan bağlantıların serbest kalması sonucu yerinden çıkmış ve makam odasında maddi zarar oluşmuştur.

Yüklenici firmanın bütün zararı karşılayacak kadar teminatı idaremizde mevcuttur. 16.06.2017 tarihinde meydana gelen bu olay Yüklenici firmaya aynı gün tebligatla bildirilmesi üzerine firma yetkilileri yeniden yapılması için çalışmaya başlamış ve en kısa sürede tavan imalatı bitirilecektir. Diğer eşyalardaki ufak hasarlar da firma yetkilileri tarafından karşılanmıştır.”