TMMOB Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi, kuruluşunun 55'inci yılını kutlayarak, meslekte 25, 40 ve 50'inci yılını dolduran üyelerine plaket verdi. Yaman Restoran'da (Kilise) verilen geleneksel gece, oldukça kalabalık bir davetli katılımı ile gerçekleşti. Geleneksel gece için zengin bir yemek menüsü hazırlandı ve Ankara'dan özel olarak müzik grubu getirtildi. Geceye, Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Zonguldak Belediye Başkan Vekili Hüsnü Meydan, Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Aydın, Zonguldak Emniyet Müdür Yardımcısı Arslan İlkyaz, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, ZKÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Vural Evren, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Türkan Topaç, İl Gençlik ve Spor Şube Müdürü İbrahim Açıkgöz, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı ve Yönetim Kurulu üyeleri, KESK Dönem Sözcüsü Orhan Yılmaz, ESM Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Kumkumoğlu, SES Zonguldak Şube Başkanı Halil Karagülmez, Haber-Sen Zonguldak İl Temsilcisi İsmail Yıldız, bazı Zonguldak Belediyesi Meclis üyeleri, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi ve Ereğli Temsilciliği, Karabük ve Bartın İl Temsilciliği üyeleri ile aileleri katıldı.
METE; "MÜHENDİSLİK
ONURLU BİR MESLEK"
Açılış konuşması yapan Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Atıf Mete, mühendisliğin bilim teknolojinin insanla buluşturan meslek örgütü olduğunu belirtti. Başkan Mete, "Mühendislik onurlu ve bir o kadar da sorumlulukları olan bir meslek örgütüyüz. Meslekte 25, 40 ve 50'nci yıllarını dolduran meslektaşlarımızı, bu onurlu mesleğe verdikleri katkılardan dolayı Yönetim Kurulu olarak kutluyoruz" şeklinde konuştu.
KORAMAZ; "İNSAN YAŞAMINI
KOLAYLAŞTIRIYORUZ"
Ardından söz alan TMMOB Makine Mühendisleri Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ise, Makine Mühendisleri Odası'nın 55 yılda çok büyük ilerlemeler kaydettiğini söyledi. Koramaz, konuşmasına şöyle devam etti; "Kurulduğu yılda odamızın üye sayısı 902 idi. Bugün ise 74 bini aşan bir üye sayımız var. Kurulduğumuzda sadece Ankara'da bir tek merkezden ülke halkına, ülke sanayisine hizmet vermeye çalışıyorduk. Bugün 18 şubenin 100'ü aşkın ilçe temsilciliği, 607 çalışanıyla büyük bir Makine Mühendisi Odası var. Biz mühendisler olarak insan yaşamını kolaylaştıran, toplumsal gelişmeyi sağlayacak meslek örgütüyüz. Bu nedenle bu mesleğin doğru uygulanmasının bu ülkenin kalkınmasına, ülkenin sanayisine çok önemli katkılar sunacağı açıktır. Mesleki birikimimizi ülkede adil bir şekilde oluşması, işsizlik olmaması, yoksulluk olmaması, bu ülke halkının barış içerisinde mutlu bir şekilde çalışması için de mücadele ediyoruz. Bu anlamda da meslek alanımıza giren her konuda ülke sanayisinin kullanımına sunmaya çalışıyoruz."
Daha sonra şükran plaket törenine geçildi. Meslekte 50'nci yılını dolduran Mustafa Arık, 40'ıncı yılını dolduran Cevat Aydın, Refik Gezer ve Arif Akça, 25'inci yılını dolduran Serpil Karakuş, Şenel Özdemir, Ahmet Özdemir, Şenol Şanal, Sıtkı Kuloğlu ve Sinan Çelebioğlu'na plaketleri verildi. Ardından plaket alan meslektaşlar, eşleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Davetliler, gece boyunca oyun oynayarak ve dans ederek bir yılın yorgunluğunu üzerlerinden attılar.