Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, İlçemizde eğitimin fiziki yetersizliğini gidermeye yönelik olarak, gerek hayırsever köylü vatandaşlarımızla beraber, gerekse hükümetimizin ayırdığı ödenekle bu sorunu çözmeye gayret ediyoruz. dedi.
Malğaç, önder gazetesine yaptığı açıklamada, Çatak köyünde köylülerin desteği ile çok güzel bir okul yapılacağını belirterek, ilçede eğitimdeki fiziki yetersizliği giderme konusunda çalışmaların sürdüğünü söyledi. Yeni yapılacak okulların öğrencilerin eğitim seviye-sini arttırarak öğretmenlerin verimini ve kalitesini yükselteceğini ifade eden Malğaç, şunları söyledi;
Çatak ve Canbazlı köyleri muhtarları önceliğinde kurulan bir derneğimiz vasıtasıyla Çatak Köyünde 2'li eğitimde eğitim gören okulumuzun yerine 16 derslikli okul yapılması kararlaştırıldı. Gerekli projeler temin edildi. Arsa ile ilgi sorunlar çözüldü. Bu okulun yapımı ilgilide sayın valimizle birlikte karşılıklı protokol imzalandı. Derneğimiz köylü vatandaşlarımızın desteğini alarak, Çatak köyünde 16 derslik okulun temelini ve 1. Kat kısmını tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığına teslim edecek. Kalan işlerde Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından ihalesi yapılacak. Okulumuz 2'li eğitim veren bir okulumuzdur. Bu okulumuzun yapılmasıyla 4+4+4 sistemine uygun bir şekilde 2 ayrı binada tekli eğitim vermeye başlayacak. Çocuklarımızın eğitim seviyesi okula bağımlılığı, öğretmenlerimizde verim ve kalitesi artacaktır. Ben bu konuda emeği gecen Çatak, cambazlı, halı ve çevre köylere teşekkür ediyoruz. Bizlerde kaymakamlık olarak valimizin desteği ile tamamlanması için elimizden geleni yapacağız.