Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç ilçede yaptığı başarılı çalışmalarla dikkat çekiyor. Kırşehir Vali Yardımcılığı'ndan Alaplı ilçe kaymakamlığına 7 ay önce atanan Yıldıray Malgaç göreve geldiğinden bu yana ilçe sorunlarının çözümlerine yönelik başlattığı çalışmalarla ilçe halkının takdirini topluyor. 
Islah Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili girişimleri ile ilçede 23 firmanın bu kapsama alınması müracaatına öncülük eden Kaymakam Malğaç, ayrıca yıllardır köy ya da mahalle kimliği olmayan Mollabey yerleşiminin köy statüsüne alınması için çalışma başlatması da takdirle karşılanıyor.
Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerafettin Kocaman, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç'ın ilçenin sorunlarının çözülmesine yönelik gayretli çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirterek, Kaymakamımız Yıldıray Malğaç ilçemizde 7 ay önce göreve başlamış olmasına rağmen kısa sürede ilçenin sorunlarını yerinde tespit etmesi, çözümüne yönelik tüm siyasiler, sivil toplum örgütleri, dernekler, odalar ve basın mensupları ile istişare de bulunmasını takdirle karşılıyorum. Kendisini ilçemiz için bulunmaz bir fırsat olarak değerlendiriyorum. Ayrıca herkese eşit mesafede yaklaşımı nedeni ile de kendisini kutluyorum dedi.
Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu da Alaplı Kaymakamımız Yıldıray Malğaç'ı ilçemizin sorunlarına yönelik hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyoruz. Kendisinin ilçe sorunlarına yönelik girişimlerine ve bu yönde yapmış olduğu çalışmalara oda olarak tam destek veriyoruz. Bu konuda üzerimize düşen her konuda da kendisine gereken her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum diye konuştu.
Alaplı Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Ramazan Sarıkaya da Kaymakam Malğaç'ın parti, dernek, sivil toplum örgütü, odalar ayırt etmeksizin eşit mesafede yaklaşımı ile ilçe sorunlarının çözümüne yönelik herkesimin desteğini almasıyla ilçedeki tüm sorunların çözümünü sağlayacağına inandıklarını söyledi.
Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Saliha Sanlı da Kaymakam Malğaç'ın ilçede birlik ve beraberliğin sağlanması yönünde çalışmalarını desteklediklerini belirterek şunları söyledi: Merkezi otoritenin temsilcisi olan Kaymakamımız Yıldıray Malğaç, ilçemizin sorunlarına kısa zamanda vakıf olmuş güzel projeler üretmiştir. Kimseyi ötekileştirmemiş, birleştirici olmuştur. Kendisine dernek olarak destek vermeye hazırız. Başarılar diliyoruz.