Çimenoğlu göreve başladığı 3 Nisan’dan 31 Nisan 2009 tarihine kadar, olan süreci kapsayan belediyenin gelir-gider tablosu, kamuoyunun bilgi sahibi olması amacıyla ilçenin değişik noktalarındaki bilboardlarda ilan edildi.

 

Tabloda, belediyenin bu süreci kapsayan gelirlerine, ödemelerine ve bütçe giderlerine ayrıntılı olarak yer da yer verildi.

 

HERAY HESAPLARI AÇIKLAYACAĞIZ

 

Konu ile ilgili olarak Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu yaptığı açıklamasında, “Gerek seçim propagandası süresince ve gerekse Belediye Başkanlığı görevine başladıktan sonra “şeffaf bir yönetim” sergileyeceğimizi muhtelif defalar kamuoyuna deklare etmiştik. Bu yöndeki  ilk adımı da; görevi devir aldığımız tarih itibarıyla Belediyemizin mali durumunu kamuoyuna açıklayarak attık ve her ay, Belediyemizin  aylık mali durumunu  kamuoyuna açıklayacağımızı da açık bir şekilde ifade ettik. Ve nitekim; Belediyemizin, görevi devir aldığımın ilk ayı olan Nisan ayı mali durumunu bilboardlarda ilan etmek suretiyle kamuoyuyla paylaştık. Bundan sonra da, yine her ay, mali durumumuzu bilboardlarda ilan etmek suretiyle ve diğer kitle iletişim araçlarıyla kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz. Tabloda da görüldüğü gibi, 3 Nisan 2009 ile 31 Nisan 2009 tarihleri arasında,  397 bin  938 (397.938) Lira gelir elde edilmiş, buna karşın aynı tarihler arasında 386 bin 168 (386.168) Lira ödeme yapılmıştır. Nisan ayı bütçe giderimiz, 849 bin 565 (849.565) Lira olarak gerçekleşmiştir. Gelirlerimizi mümkün olduğunca artırma, tasarruf tedbirleri doğrultusunda giderlerimizi mümkün olduğunca azaltma politikamız, görevimizin ilk ayında gelir-gider arasındaki farkın biraz daha kapanmasını sağlamıştır.

Mayıs ve Haziran ayları itibarıyla gelir-gider farkının hedeflediğimiz ekonomik tablo doğrultusunda gerçekleşmesini bekliyoruz.  

Hedef Devr-i Sabık değil

Belediyemizin ekonomik verilerini kamuoyuyla paylaşmadaki amacımız, kesinlikle “devr-i sabık” yaratmak değildir.

Daha önce de muhtelif defalar ifade ettiğim gibi, bundan sonraki hizmet süreci için “mazeret arayışı” veya “karamsar bir tablo çizme uğraşı” içinde de değiliz. Aksine, Belediyemizin ekonomik verilerini kamuoyuyla paylaşmamız; hem halkımızın güvenine layık olabilme ve şeffaflık anlayışımızın, hem de özgüvenimizin ve geleceğe yönelik iyimserliğimizin tescilidir.

Herkesin de, bu “şeffaflık” anlayışımızdan memnuniyet duyması ve desteklemesi gerekir” dedi.