Zonguldak Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar ve daire müdürleri, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref’i ziyaret etti. Bayar, ziyarette yaptığı konuşmada, Vergi Haftası nedeniyle, vergisel konular hakkında görüş alışverişi yaptıklarını ve bu doğrultuda Belediye Başkanı İsmail Eşref’i ziyaret ettiklerini belitti.
Belediye Başkanı İsmail Eşref de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, her mükellefin vergisini ödemesi gerektiğini ifade etti. Başkan Eşref şunları söyledi;
“Halkımızın geçinebilmesi ve hayat şartlarının iyileştirilmesi vergi tahsilatı ile mümkün. Bunu biliyoruz. Çünkü devlet topladığı vergiler ile ülkeyi yönetiyor. Bu yönetim sırasında tahsil edilen vergilerin yüksekliği, halkın refahını arttırma yolundaki en büyük gelirlerden bir tanesidir. Bu anlamda ben vergi ödeme konusunun öneminin biraz altını çizmek istiyorum. Her mükellef vergisini ödemeli ki devlet iyi geçinsin, yatırım yapsın ve halkın refahı da artsın. Belediye Başkanı olarak da, belediyenin geçimlerinin, aylık gelirimizin bir kısmını İller Bankası’ndan tahsilât yolundan elde edildiğini ve bu İller Bankası’nın tahsilât yoluyla da devletin topladığı vergilerden nüfus oranına göre dağıtılmasıyla ortaya çıktığını bilen bir belediye başkanıyım. Vergilerin ödenmesi konusundaki hassasiyeti önemsediğimi ifade etmek istiyorum. Çünkü biz belediyeler, devletimizin İller Bankası aracılığı ile gönderdiği vergi tahsilâtından pay alarak geçiniyoruz.
Belediyemizin vergi mükellefi olarak da, sorumlulukları vardır. Kendi görev dönemimde, bürokrasiden gelmenin etkisiyle,  bu konuda çok hassas olduğumu ifade ediyorum.”