Zonguldak'ta tarıma dayalı ihtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yol haritası toplantısı düzenlendi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Vali Ahmet Çınar başkanlığında İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), DSİ 232. Şube Müdürlüğü, Defterdarlık, Milli Emlak Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen tarıma dayalı ihtisas OSB için yol haritasını görüşmek üzere toplantı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İl Özel İdaresi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerimizin ortak hazırladıkları Damızlık Manda Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi kapsamında Bitlis İli Damızlık Manda Yetiştiriciliği Birliğinden seçim heyetince seçimi yapılan 96 baş anaç gebe Anadolu ırkı mandaları çiftçilerimize dağıtılmıştır.

Projemiz 35 üreticimize 6'şar baş verilmek üzere 210 baş anaç gebe mandayı kapsamakta olup geri kalan 114 baş anaç gebe mandanın yıl sonuna kadar çiftçilerimize dağıtımı gerçekleştirilecektir. Bu proje ile birlikte ilimizde manda popülasyonunun artırılması ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın yürüttüğü halk elinde ıslah projesine dahil olmasını hedeflemekteyiz. Proje toplam 1 milyon 140 bin lira bütçeden oluşmakta ve 140 bin lirası çiftçi katkısı bir milyon özel idare bütçesinden borçlandırılarak 2 yıl ödemesiz, 3 yıl geri ödemeli olarak sağlanmıştır."