Bulunduğu yörede çalışmaları sonucunda farklılık oluşturan yayımcı personelin ortaya çıkarılması, çalışmalardan herkesin haberdar olması, yararlanması, bu çalışmaların ödüllendirilmesi suretiyle motivasyonun, tarımsal yayımın öneminin ve etkilerinin vurgulanması amacıyla Bakanlık tarafından düzenlenen Tarıma Değer Katanlar Yarışması Ödül Töreninin bu yıl ikinci kez gerçekleştirildi. 

Çaycuma İlçe Müdürlüğün de görevli Ziraat Mühendisi Arzu Özdemir'in "Çaycuma Mandaya Sahip Çıkıyor Projesi" yapılan yarışmada birçok projeyi geride bırakarak ikincilik ödülüne layık görüldü.

Bu konuyla ilgili olarak Gıda Tarım ve Ormancılık Bakanlığı Zonguldak il Müdürlüğü şu yazılı açıklamayı yaptı:

Ankara Ankamall AVM de gerçekleştirilen ödül töreninde Bakan Yardımcımız Mehmet Daniş , Müsteşarlarımız ve Üst Düzey Bürokratların yanı sıra İl Müdürümüz Necmi Çelik te iştirak ettiler.

Bakan yardımcımız Mehmet Daniş İl Müdürümüz Necmi ÇELİK'i ve ekip arkadaşlarımızı bu başarısından dolayı tebrik ettiler. 

Ödül töreninin ardından 2016 yılı resim yarışmasında dereceye giren resimlerin yer aldığı resim sergisinin açılışı yapıldı.​

Kısaca  "Çaycuma Mandaya Sahip Çıkıyor" Projesi Kapsamında Neler Yapıldı ve Sağladığı Faydalar Neler ?

·   Projemiz 2015 yılında BAKKA ile ortaklaşa yürütüldü,

·   Proje kapsamından 5 gün hem teorik hem de pratik eğitimler verildi,

·   Bu eğitimler kapsamında en az 10 Veteriner Hekim ve Zooteknist ile en az 30 çiftçimiz Manda Yetiştiriciliği konusunda eğitim aldı,

·   Eğitimler; konusunda uzman eğitmenler tarafından verildi. (Balıkesir Bandırma Koyunculuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde Manda Yetiştirme Şube Şefi olarak görev yapan Veteriner Hekim Dr. Mustafa KÜÇÜKKEBAPÇI) 

Çalışmanın Sağladığı Faydalar

·   2015 yılında verilen eğitimler neticesinde, bölgemizdeki teknik personel manda yetiştiriciliği ve hastalıkları konusunda daha detaylı bilgiye sahip olmuştur.

·   Hem teknik personel hem de yetiştiricilerimiz Manda ürünleri üretimi konusunda bilgi ve becerilerini artırmıştır.

·   Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği daha aktif çalışmış ve üyelerinin üremiş olduğu kaliteli ve hijyenik ürünleri pazara ekonomik ederi doğrultusunda sunmuştur.

·   İlçemizde eğitim projesine ek olarak Çaycuma Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Desteği ile Damızlık Manda alımı gerçekleştirilmiştir.

·   Türkiye genelinde düzenlenen Tarım fuarlarında stantlar açılıp yöresel ürünümüz olan Manda yoğurdu tanıtılmış ve akabinde olumlu bir etki olarak 2016 yılında ilk defa ilçemizde Tarım fuarı düzenlenmiştir.

·   İlimizde ilk defa düzenlenen tarım fuarına pek çok firma stant açmış ve 55.000 kişi ziyaret etmiştir.

·   Hedef kitleye verilen eğitim hizmetleri neticesinde Manda Yetiştiriciliğine olan talepler artmıştır.

·    Mandanın kültüre alınabileceği ve ahır koşullarında yetiştiriciliğini yapılabileceği görülmüştür.

·   Sürü sahipleri, daha iyi ve kaliteli ürünü üretebilmek için somut çabalar göstermiş ve ürünlerini nihai tüketici ile ilçe dışındaki pazarlara sunulması konusunda çalışmalara girişmiştir