Üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla düzenlenen Yörex fuarına Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası da katıldı. Açılan Çaycuma standında manda yoğurdu ve barbunya konservesi ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Ziyaretçilerin standa yer alan ürünleri tatmak için izdihamı da dikkat çekti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) öncülüğünde Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), ANFAŞ Expo Center'da başladı. 'Sizin Oraların Nesi Meşhur?' sloganıyla bu yıl 68 ilden 101 oda ve borsa, 11 kalkınma ajansı, 52 kurum ve 224 üretici firma olmak üzere toplam 388 katılımcının yer aldığı fuarın açılışını, her yıl olduğu gibi TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptı.

Açılışa Antalya Valisi Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Milletvekilleri Hüseyin Samani, Çetin Osman Budak, Devrim Kök,  Mehmet Günal, Ahmet Selim Yurdakul ve Tarkan Akıllı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin,Türkiye'nin birçok ilinden oda ve borsa başkanı ve protokol üyesi katıldı. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılki fuarda Türkiye'nin dört bir tarafından yöresel ürünler ve kültür mirasları sergileniyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Sayın Muammer Türker, Eski Avrupa Birliği Bakanı ve eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve birçok milletvekilinin yanısıra gazeteci ve yazar Yavuz Donat’ın da ziyaret ettiği standımızda misafirlere yöresel tatlar ikram edildi.

Ziyaret esnasında bizzat Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık’ın mayaladığı manda yoğurdunu tadan TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Çaycuma’nın meşhur manda yoğurdunun ve diğer tatlarının fuarda tanıtılmasını ve tüm ziyaretçilere ikram edilmesini takdir etti. Hisarcıklıoğlu, Çaycuma'nın tarihi, kültürü ve doğal güzelliği ile önemini ve bilinirliğinin arttırılması için bu tür çalışmaların takdir edilmesini gerektiğini ifade ederek, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası'na teşekkür etti.

Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık; her yıl olduğu gibi bu yıl da bu fuara katılım sağladıklarını, Çaycuma'nın bilinirliliğini arttırmaya yönelik her türlü organizasyonda yer almaya çalıştıklarını ifade ederek, "Çaycuma sosyal ve ekonomik şartlarının yanısıra tarihi ve doğal güzellikleri ile bölgesinde cazibe merkezi konumundadır. Bu tür organizasyonların tanıtım için çok önemini biliyoruz. Bu yüzden manda yoğurdumuz başta olmak üzere yöresel ürünlerimizle bu fuarda yer aldık ve fuarda standımız büyük ilgi gördü. 5 gün boyunca misafirlerimize yöresel tatlarımızın tamamını ikram edeceğiz." dedi.