Manganez ocaklarının etkisiyle mangan miktarında son 1 haftadır artış gözlemlendiğine değinen Uysal, yapılan çalışmalar sonucu sudaki manganın değerinin belli seviyelere indirildiğe dikkati çekti.

Arıtma tesisindeki su örneğini fotoğrafını da sosyal paylaşım adresinden paylaşan Uysal'ın yaptığı bilgilendirme şu şekilde:

"Güzel Şehrimin Güzel İnsanları... İlçemiz Kızılcapınar barajı bağlantılı, Süleymanbeyler mevkiinde bulunan İçme Ve Kullanma Suyu Arıtma Tesisinden su almaktadır. Yaz ayı yağış miktarının az olması nedeniyle barajdaki su seviyesi azalmış ve ham su karakteri de değişmiştir. 
Hamsu da, özellikle bölgede bulunan (Ramazanlı Köyü civarı) Manganez ocaklarının da etkisiyle Mangan miktarında son 1 haftadır artış gözlemlenmiştir. Ekiplerimiz tarafından yapılan çalışmalar sonucunda sudaki manganın değeri belli seviyelere indirilmiştir. Fakat Su ilerim hatları ve depolama alanlarındaki birikimlerden dolayı, suyun arıtma tesisinden çıkıp depo ve şebekeye ulaşması esnasında havanın sıcak olmasından da dolayı tepkime oluşmakta ve suyu rengi zaman zaman açık sarımsı bir renge dönüşmektedir. Bu sorunun giderilmesi ile ilgili, gerek DSİ yetkilileri, gerekse ilgili birimlerimizce sorunun giderilmesine yönelik çalışmalar yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir. Belirli bölgelerden tahliyeler de yapılarak birikimin hatlardan uzaklaştırılması da sağlanmaktadır. Saat 17.00 itibari ile Arıtma Tesisinde ki su örneği ekte ki resim de görülmektedir..Söz konusu Mangan değeri hiç bir zaman WHO ( Dünya Sağlık Örgütü) nun sınırlarını aşmamıştır"



Uysal'dan bir bilgilendirme açıklaması daha.

"
23.30 itibari ile İçme Suyu Arıtma Tesisi’ndeyiz Bulanıklık ve koku şikayetlerine ilişkin ekiplerimiz tarafından yapılan çalışmalar sonucunda sudaki manganın değeri belli seviyelere indirildi.Tesisimizde an itibari ile Bulanıklık ve kokuya rastlanmadı. Bulanıklık değerinin 0.7 olduğu görüldü. Belirli bölgelerden tahliyeler yapılarak birikimin hatlardan uzaklaştırılması da büyük ölçü de sağlandı. Ekipler gece boyunca bu çalışmayı sürdürecek. Söz konusu  Mangan değerinin hiç bir zaman WHO ( Dünya Sağlık Örgütü) nun sınırlarını aşmadığını hatırlatır, sorunun çözümü için üstün çaba gösteren ekiplerimize teşekkür ederim"