Adapazarı'nda yayınlanan yerel gazetesini denetlemek için gelen Basın İlan Kurumu görevlilerine kurşun yağdırarak bir denetmeni öldüren, kurumun Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ile denetmen gazeteci Mustafa Süke'yi ağır yaralayan aynı zamanda Adapazarı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı da yapan  gazete patronu Adnan Uyumaz'ın yarattığı katliam, basın sektöründeki korsanlığa bir kez daha gündeme taşıdı.

SANTAJ VE TEHDİTLE TERÖR ESTİRENLER

Bu arada Sakarya'da yayınlanan bazı yerel gazeteler birinci sayfalarında 'Karagün' başlığıyla ortak bir çağrıya yer verdi. Anadolu Gazetesi'nde yaşanan saldırının yıllardır gözardı edilen sorunların patlaması olduğuna dikkat çekilen ortak çağrıda şöyle denildi:

 "Sakarya basınında yıllardır göz ardı edilen sorunlar, göz yumulan ihlaller, aksaklıklar ve günü kurtarma düşüncesiyle hoş görülen yanlışların faturası, pırıl pırıl üç basın emekçisine çıktı. Anadolu Gazetesi'ne dün görevlerini yapmaya giden Basın İlan Kurumu'nun üç görevlisi ve denetçiler arasında yer alan Yeni Sakarya Gazetesi çalışanı Mustafa Süke, yukarıda saydığımız yılların ihmali sonucu, kuralsızlığı hak sayan zihniyet tarafından kurşunlanmışlardır. Dört basın emekçisinden Devrim Ersin Özergin hayatını kaybetmiş, Basın ilan Kurumu Sakarya Şube Başkanı Recep Bolat ile Mustafa Süke ağır yaralanmış, kurulda yer alan Ökkeş Buğra Atılgan şans eseri yara almadan kurtulmuştur.

Anadolu Gazetesi'nde dün basın emekçilerine sıkılan kurşunlarda tetiği çeken aslında aranan katil zanlısı değil, yıllardır silahı kendi ayağına doğrultarak, nişan alıp bekleyen Sakarya basınıdır. Dün yaşanan bu acı olay, Sakarya basınının kendisiyle yüzleşme vaktinin gelip geçtiğini gösteriyor. Bu nedenle bu acı olayı Sakarya basını için bir milat olarak kabul edilmesi gerektiğine inanıyoruz ve üzerimize düşen görevi yapacağımıza söz veriyoruz.

Gazeteciliği salt ticari bir faaliyet olarak değerlendiren zihniyete, kamuoyunun haber alma hakkını bu kaygılarla gasp etmeye, şantaj ve tehditle terör estirmeye çalışanlara karşı duracağımızı herkesin bilmesini istiyoruz."


ÇALIŞANLAR İŞ BIRAKTI ANADOLUGAZETESİ ÇIKMADI

Bu arada Adnan Uyumaz'ın sahibi bulunduğu Anadolu Gazetesi bugün çalışanlarının işi bırakması nedeniyle yayımlanmadı.