** 2005 yılında Erdemir tarafından Alaplı'ya yapılması planlanan 4 milyon TL maliyeti bulunan 32 derslikli lise binası için dönemin Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen ve Erdemir Genel Müdür Fadıl Demirel tarafından atılan protokol imzaları gazete manşetlerinde kaldı.

2005 Yılında dönemin Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen ve Ereğli Demir Çelik Fabrikası Genel Müdürü Fadıl Demirel, tarafından imzalanan Alaplı'ya 32 derslik Lise binası için protokol imzaları gazete manşetlerinde kaldı.
2005 yılında Alaplı Kaymakamı Celalettin Cantürk, Alaplı Belediye Başkanı Faruk Çaturoğlu, İl Genel Meclis üyesi Mehmet Yaman'ın katıldığı dönenim Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen ve Ereğli Demir Çelik Fabrikası (ERDEMİR) Genel Müdürü Fadıl Demirel tarafından Lise binası için protokol imzalanmıştı. İmzaların ardından Alaplı'da yeni lise binası için yer arayışına başlandı. O dönemde birçok siyasetçi, Alaplı Devlet Hastanesi ile Alaplı Kız meslek lisesi yanındaki boş arazinin Lise binası için uygun olduğu dile getirmişlerdi. Yeni aynı dönem AK Parti'den Alaplı Belediye Başkanı olan Faruk Çaturoğlu'nun Lise binası için Karşıyaka mahallesini işaret etmesi siyasi çekişmelere neden olmuştu.
Yeni Lise binası için Merkez Mahallesi, Karaçam Mevkiinde, 13.1659.00 m2 yerin, Erdemir Lisesi olarak Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca projesinin onaylanmasının ardından, 27 Şubat 2006 tarihinde Erdemir'in,  Oyak Grubuna devri gerçekleşti. Alaplı'ya yapılması planlanan 32 derslik Lise binasını askıya alan, Oyak Gurubu ile yapılan birçok görüşmede sonuç vermedi. Aradan geçen 5 yılda Erdemir ile Lise binası için atılan imzalar gazetelerin manşetlerinde kalırken Erdemir'in imzalan protokole sadık kalacak mı sorusu 5 yıl sonra hala sorulmakta.