Alaplı Kız Meslek Lisesi, yiyecek ve içecek hizmetleri bölümü öğrencileri kendi elleriyle hazırladıkları mantı yemeği öğretmenlerden tam not aldı. Alaplı Kız Meslek Lisesi, yiyecek ve içecek hizmetleri bölümünde eğitim gören öğrencilerin hazırladıkları mantı yemeği öğretmenlerden tam not aldı. Her yıl geleneksel olarak Kız meslek lisesi, yiyecek içecek bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan mantı gününde bir araya gelen öğretmenler öğrencilerin hazırladığı mantı yemeğini tadarak öğrencilere not verdi.
Her yıl mantı günü düzenlediklerini belirten Kız Meslek Lisesi Okul Müdürü Nizamettin Onatoğlu, "Yiyecek ve içecek bölümü öğrencileri tarafından geleneksel hale getirilen mantı gününde öğrencilerimiz hazırladığı mantı yemeği öğretmenlerimizin beğenisine sunuluyor. Bu geleneği yıllardır sürdürüyoruz. Bundan sonraki yıllarda da bu gelenek devam edecek" dedi.
OKULUMUZ YETERSİZ
Onatoğlu,  "Okulumuzun fiziki anlamada yetersiz olduğu için yiyecek ve içecek bölümü atölyesinde yeteri kadar yararlanamıyoruz. Okul ihtiyaçları için küçükte olsa doğum günü gibi kutlamalarda pasta yaparak katkı sağlamaya çalışıyoruz. Okulumuzun yemek atölyesini büyüttüğümüz takdir de öğlen saatlerinde sıcak yemek, yemek servisleri yaparak okulumuza daha büyük katkı sağlamak istiyoruz" dedi.