Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi’nin 29 Eylül 2013 Pazar gerçekleştirilecek Olağan Genel Kurulu öncesi Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni (KGD) ziyaret eden Başkan Adayı Yakup Marangoz, soruları yanıtlayarak, önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak İl Temsilcisi ve KGD Başkanı Osman Sav’ın şehir dışında bulunması nedeniyle Başkan Yardımcısı Sinan Çetinbakış ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Marangoz’a, ekip arkadaşları da eşlik etti.

Karaelmas Gazeteciler Derneği’ne, basının ve Zonguldak’ın sorunlarına gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür eden Marangoz, Türkiye Sakatlar Derneği’ni çok daha aktif ve hizmet üretir hale getirmek için yola çıktıklarını söyledi.

Mevcut Başkan Hüseyin Şirin ile 8 yıl birlikte çalıştığını, ancak derneğin engelliler için çok daha fazla şeyler yapabileceği halde yönetimsel sorunlardan dolayı tıkandığını belirten Marangoz, değişimin şart olduğunu söyledi. Şirin’in kendisi gibi düşünmeyen pek çok üyeyi üyelikten düşürme yoluna gittiğini ve itirazlar karşısında, “Gözümden kaçmış” açıklaması yaptığını belirten Marangoz, kongre salonunda bunları açıklayacaklarını söyledi. Özeleştiri yapan ve başarısızlığın içinde kendilerinin de olduğunu belirten Marangoz, bu şekilde devam etmek istemediklerini, Başkan Şirin’in, derneği daha aktif kılacak öneri ve görüşlerini dinlemek yerine bildiğini okuma zihniyeti içinde olduğunu vurguladı. Şirin’i yok sayamayacaklarını, emeklerine haksızlık edemeyeceklerini belirten Marangoz, Şirin’in bir ağabey olarak yanlarında olmasını istediklerini söyledi.

Zonguldak’taki engellileri birer üretici yapmanın mümkün olduğunu belirten Marangoz, bunları başaracak güçte olduklarını belirtti. Marangoz, yapmak istedikleri projeler hakkında da bilgi vererek, şunları söyledi:

“Zonguldak'taki engellilerin engellerini, el ele vererek, hep beraber aşmak istiyoruz. Dernek hizmet binanızın, ulaşım sorunu olmayan engellilerin rahat bir şekilde ulaşabileceği uygun bir yere taşınmasını sağlayacağız. Üyelerimiz ve misafirlerimiz, dernek binasına ziyarete geldiklerinde rahat bir ortamda sıcak çayımızı ve kahvemizi yudumlarken, tatlı dili hiçbir zaman unutmayacağız. Ağır özürlü arkadaşlarımıza gerek telefon, gerekse sosyal ağ (Facebook), gerektiğinde ziyaret yapılarak iletişimi sağlayacağız. Hasta olan engelli bireyler, bizlere ulaştığında; gerek dernek aracımızla, gerekse de ambulans yoluyla hastanedeki tedavisi için işlemlerini takip edeceğiz. Engelli arkadaşlarımızın her türlü sevinç ve hüzünlü günlerinde yanlarında olacağız. İnağzı'ndaki atölyenin üst katındaki odalardan birini kütüphane yapıp, hizmete sunacağız. İnağzı'ndaki atölyenin bodrumunda araç-gereç tamiri, alt katında tekstil, üst katında bilgisayar, boya, el sanatları gibi kursların faaliyete geçirilmesini sağlayacağız. İnağzı'ndaki atölyede çalışan arkadaşlarımızın maddi sıkıntılarının giderilmesi için gerekli girişimleri yapacağız. Zonguldak Valiliği ile görüşülüp yasa gereği Belediye, Milli Eğitim, Müftülük ve diğer kurumlarımızın engelliye uygun hale getirilmesini sağlayacağız. Engelli arkadaşlarımızın akülü ve tekerlekli sandalyelerinin tamirini sağlayacağız. Yönetim Kurulu'ndaki arkadaşlarımızla yaptığımız toplantıları, üyelerimizle de paylaşacağız. Altı ayda bir herhangi bir toplantı salonunda engelli arkadaşlarımızla bilgilendirme toplantısı yapacağız. Üyelerimizin tamamının iletişim, adres ve telefon numaralarını güncelleyeceğiz. Her yıl yaz aylarında 5 gün olmak kaydıyla 2 çiftimizi tatile göndermek için sponsor sağlayacağız. 10-16 Mayıs Sakatlar Haftası'nda, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde yine 2 çiftimize 3 gün tatil için sponsor sağlayacağız. Kış aylarında çok ihtiyacı olan engelli arkadaşlarımıza odun ve kömür ihtiyaçlarının giderilmesi için gerek kurumda çalışan arkadaşlarımızdan, gerekse de işadamlarımızdan teminleri sağlayacağız.”

KGD Başkan Yardımcısı Sinan Çetinbakış ise, yaptığı konuşmada, engellilerin daha fazla desteğe ihtiyacı olduğunu ve yerel yönetimlerle işbirliği içinde uygulanan güzel örneklerde olduğu gibi Zonguldak’ta da benzer çalışmalar yapılabileceğini söyledi. Kongrenin birlik ve beraberliğin sağlandığı, sorunların ve taleplerin demokratik bir zeminde tartışılabildiği bir zemin olmasını dileyen Çetinbakış, Marangoz ve ekibine başarılar diledi.