"Şeffaf, açık, her zaman hesap verebilir bir yönetim modeli ile hizmet verecektik. Biz verdiğimiz bu sözü de yerine getirmenin huzuru içerisindeyiz. İsraftan kaçınacağız, ilçemizin kaynaklarını doğru ve verimli bir biçimde kullanacağız demiştik"

"Ereğlimizi marka kentler yarışında öne çıkartacak ve her türlü hazırlıkları tamamlanan Kent Meydanı, Fetih İş Merkezi, Çocuk Dünyası, Spor Parkı ve Çetin Apatay Bulvarı Projelerine yeni yılla birlikte kazmayı vuruyoruz."

 

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Başkanlığına seçildiği 20 aylık zaman diliminde yapılan ve yapılması hedeflenen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kdz.Ereğli Belediyesi'nin şehir dışarısında baskısını yaptırdığı aylık yayın organı "Bülten", Kasım ayı dağıtımı sürüyor. "Başkan'ın kaleminden" bölümünde ise Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, seçim döneminde halka verilen sözleri yerine getirebilmek için yoğun bir çaba içerisinde olduklarının altını çizdi. Kent Meydanı, Fetih İş Merkezi, Çocuk Dünyası, Spor Parkı ve Çetin Apatay Bulvarı Projelerini gerçekleştirecek ilk adımın yeni yılla birlikte atılacağını belirten Uysal şu bilgileri paylaştı:

 

"HİZMET BİRİMLERİ TEK ÇATIDA"

125 yıllık tarihi geçmişe sahip olan Karadeniz Ereğli Belediyesi'nde 20 aylık hizmet sürecini geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz, 20 ay önceki hizmet yarışı sırasında vatandaşlarımıza verdiğimiz sözlerine yerine getirebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Hep birlikte, 20 ay öncesine dönüp kısa bir zaman yolculuğu yapalım. Halkımızın bize verdiği güven ve destekle önce hizmet birimlerimizi tek çatı altında topladık. Bugünkü hizmet binamıza yaşlısı da engellisi de rahatça gelebiliyor, belediyemizdeki tüm işlerini hiç bir engele takılmadan yaptırabiliyor.

 

"ŞEFFAF BELEDİYECİLİK"

Halkımıza söz vermiştik, şeffaf, açık, her zaman hesap verebilir bir yönetim modeli ile hizmet verecektik. Biz verdiğimiz bu sözü de yerine getirmenin huzuru içerisindeyiz. İsraftan kaçınacağız, ilçemizin kaynaklarını doğru ve verimli bir biçimde kullanacağız demiştik. Küçük bir örnek, festival yerine yöresel değerlerimizin öne çıkartılacağı çok kapsamlı şenlikler düzenleyeceğimizi vaat etmiştik. 2015 Yılı içerisinde bu sözümü tutmakla kalmayıp şenliklerimizin bütçe kalemlerini medya vasıtası ile sizlerle paylaştık.

 

"KAZMAYI VURUYORUZ"

İlçemizin vizyonunu değiştirecek, Ereğlimizi marka kentler yarışında öne çıkartacak ve her türlü hazırlıkları tamamlanan Kent Meydanı, Fetih İş Merkezi, Çocuk Dünyası, Spor Parkı ve Çetin Apatay Bulvarı Projelerine yeni yılla birlikte kazmayı vuruyoruz.

 

"HAK'KIN VE HALKIN DESTEĞİ"

Ayrıca Devlet Hastanesi eski yerine Bülent Ecevit Üniversitesi Kampüsü yapılması noktasında gösterdiğimiz çaba ve aldığımız destekler hayal denilenlerin nasıl gerçekleştiğinin açık kanıtıdır. Belediye meclisimizde ilçemize Gençlik Merkezi kazandırılmak amacıyla aldığımız kararla bu konuda da neticeye ulaşmamız elbette küçümsenmemelidir. Hak'kın ve siz değerli halkımızın desteği, güveni devam ettiği sürece daha güzel daha modern ve daha yaşanılabilinir bir Ereğli'yi birlikte oluşturacağımıza inanıyorum"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)