Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan toplantısı birinci oturumu Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Uysal, meclisin resmi oturumu öncesi yaptığı konuşmada, 7 Mart 1983 yılında TTK Armutçuk Şubesinde 103 madencinin grizu faciasına maruz kalarak şehit olmasına değinen Uysal; “Bizlerde Armutçuk şubesinde işçi kardeşlerimizle beraber olduk, programa katıldık. Armutçuk şubesinde hayatını kaybeden 103 madencimiz ile bütün maden kazalarında hayatlarını kaybetmiş şehit madencilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kaza geçirenlere acil şifalar diliyorum. Bugün hayatta olan, yaşamlarını sürdüren madenci kardeşlerimize, emekli olanlara da sağlıklı afiyetli güzel günler geçirmelerini diliyorum” dedi.

 

"EREĞLİ'DEN DUALARIMIZI EDİYORUZ"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de düzenlediği terör temizliğine ilişkin de açıklamalarda bulunan Başkan Uysal; “20 Ocak saat 17’de başlayan Afrin operasyonu başarıyla sürüyor. Buradan ülkemizin istiklali ve istikbali için mücadele eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Rabbimden ordumuzu koruması, onları muzaffer kılmasını niyaz ediyorum. Orada görev yapan silahlı güçlerimize, polisimize, jandarmamıza kolaylıklar diliyorum. Türkiye gerçekten güçlü bir devlet. Türkiye buradaki davasında haklı, bizlerde sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin bu kararını destekliyoruz, yanlarındayız. Yaklaşık 100 muhtar arkadaşımız bölgeye giderek ordumuza destek için orada dua ettiler. Kdz.Ereğli halkının selamlarını kendilerine ilettiler. Bizlerde Ereğli’den dualarımızı ediyoruz. 15 Temmuz sürecinden sonra ordumuz üzerinde azda olsa karalama kampanyaları başlamıştı. Ama bugünlerde herkeste onu görüyor ki ordumuz, dünyanın en güçlü ve donanımlı ordularından. Bizlerde onların yanlarındayız” ifadelerine yer verdi.

 

“EN DEĞERLİ ÖDÜL, DERS KİTAPLARINA GİRMEMİZ”

Başkan Uysal, göreve geldikleri günden itibaren çeşitli ödüller aldıklarını belirterek; “Göreve geldiğimizden bu yana bazı ödüller aldık. İlk yılımızda Bilim Şenliği ve Bilim ödülü aldık. Daha sonra şehre alt yapı üzerine ödül aldık. Daha sonra emitt fuarında en iyi stand düzenlemesi ödülü aldık. Belediye Başkanları Birliğinden ödül aldık. Benim için ödüllerin en güzeli, en büyüğü, kalıcı olan ders kitaplarına geçmemizdir. Bizler göreve gelirken gelecek nesiller için dedik. Belediyemizin başlattığı örnek bir proje olan elektronik atıkların toplanması projesi ile Türkiye genelinde 4. Sınıflarda okutturulan Hayat Bilgisi ders kitabına girdik. Benim için en kıymetli ödül bu” diye konuştu.

 

“MART SONUNA KADAR TÜM MUSLUKLARDAN ARITILMIŞ SU AKACAK”

Delihakkı’da bulunan su arıtma tesisinden ilçeye verilecek memba kalitesindeki su için çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Uysal, şöyle konuştu: "Şehrimizin heyecanla beklediği, hasretle beklediği memba kalitesindeki su, önümüzdeki günlerde bütün şehrimize verilecek, tüm musluklardan akacak. Önümüzdeki hafta Kepez bölgesi, Solak yol ayrımına kadar, ardından yazılım programı gerçekleştirildikten sonra ufak tefek gecikmeler olsa bile Mart sonuna kadar tüm şehrimize vereceğiz.  Biyolojik ve fiziki uygulamalardan geçiyor. Bazı bölgelerde mesala yediğiniz, içtiğinize göre bazı hastalıklar fazla olur. Ancak bizim suyumuz iyot miktarına kadar ölçülü, memba kalitesinde bir su. Tüm analizler yapıldığı için dışarıdan alabileceğiniz, yada herhangi bir yerden içtiğiniz tüm sulardan daha kontrollü, daha emniyetli bir su. Hep birlikte güvenle içebilirsiniz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Orman Su İşleri Bakanımız Sayın Prof.Dr.Veysel Eroğlu, DSİ Genel müdürü ve bölge müdürleri, sayın bölge milletvekillerimiz, unuttuklarımda varsa emeği geçen herkese halkım adına teşekkür ediyorum”

 

YAZICIOĞLU'NDAN TEŞEKKÜR

Başkan Uysal, bu açıklamaların ardından arıtılmış sudan ilk kendisi tadarak tüm meclis üyelerine ve meclis toplantısını takip edenlere ikram etti. 1 ay içerisinde tüm şehirde içilecek olan arıtılmış sudan tadan AK Parti Grup Sözcüsü İhsan Yazıcıoğlu, yaptığı açıklamada; “Az önce bütün arkadaşlarla suyu içtik. Gerçekten bu bakkallardan ve marketlerden kalitede bir içme suyu. Su insanoğlu için çok hayati bir ihtiyaç. Büyük bir eksikliği giderecek şehrimiz adına. Grubumuz adına emeği geçenlerin hepsine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

CHP Grup Sözcüsü Özkan Özyağcı’da yaptığı açıklamada; “Allah razı olsun herkesten, yapanlardan, emeği geçenlerden” dedi. Meclis toplantısında ayrıca Kdz.Ereğli İçme Suyu Arıtma tesisinden halka ulaşacak içme suyuyla ilgili video tanıtımı gerçekleştirildi. Mart ayı Meclis toplantısının ilk oturumunda gündemdeki maddelerin bazıları görüşülerek karara bağlandı. 2. Oturum yarın aynı saat ve yerde gerçekleştirilecek.