Aç kalan martıların güvercinlere saldırdığı, bazı alış veriş merkezlerinin yiyecek satan reyonlarının çevresinde konuşlandığı da dikkat çekiyor.

*

Dünyanın tartıştığı gıda krizi insanların dışındaki tüm canlıların da ortak sorunu olmaya başladı. Deniz-Balık ve Martı üçgenindeki bütünlük yavaş yavaş bozulmaya başladı. Martıların denizde yiyecek bulamamaları onları kentin iç kesimlerine sürüklüyor. Denize çok uzakta olan mahallelerde çöp konteynırlarında yiyecek arayan martıların, görenlerin anlatımına göre güvercinleri de yemeye başladığı belirtiliyor.

Karadeniz’in özellikle de trol avcılığı ile bereketsiz bir sezon yaşaması ve balığın artık fotoğraflarda görülecek sanki bir anı gibi gerçeğinin denizden avlanan martıları da yiyecek aramaya yöneltti. Kdz. Ereğli’nin iç kesimlerindeki konteynırlarda ve bazı alış veriş merkezlerinin yiyecek satılan reyon çevrelerine konuşlanan martıların insanların can güvenliği de tehdit edebileceğine dikkat çekiliyor.

Haberde kullandığımız fotoğraflar, gazete haber merkezimizin karşı alanındaki konteynırlarda çekilmiştir.  Durumu konuşup tartıştığımız bir çok okurumuz denize çok uzak kenar mahallelerde bile martı istilasının arttığını ifade ediyorlar.