Erdemir'de toplu sözleşme görüşmelerinde uyuşmazlık zaptı tutulduğunu belirten Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, "Görüşmelerin ‘masa başında bitmesinden yana’ tavrımızı sürdüreceğiz. Ancak, bu tavrımıza rağmen ekmeğini 1800 derece sıcağın karşısında, akıttığı alın teri ile çıkaran Erdemir İşçisinin haklarını her koşulda alma mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız" dedi.

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda (ERDEMİR) çalışan 4 bin 700 çalışanı ilgilendiren 26. dönem toplu iş sözleşme görüşmelerinde uyuşmazlık zaptı tutulduğunu bildirdi.

 

Ercan, yaptığı açıklamasında hazırlanan taslak üzerinde yapılan görüşmelerde 93 maddenin 53'ünde anlaşma sağlanabildiğini belirtti.

 

Aralarında ücret artışları ve sosyal hakların ağırlıklı olduğu 40 madde ile ilgili istenilen seviyeye gelinemediğinden taraflar arasında yasal süreç gereği uzlaşmazlık zaptı tuttuklarını ifade eden Ercan şu ifadelere yer verdi:

 

"Bundan sonra işleyecek yasal süreçle birlikte, taleplerimize yönelik atılacak adımlarda, yeniden görüşme yapılması yolunda kapımızın açık olduğunun da bilinmesini istiyoruz. Önceliğimizin, üyelerimizin hak, menfaat ve çıkarları söz konusu olduğu bu süreçte, oturduğumuz sözleşme masasında her zaman olduğu gibi görüşmelerin ‘masa başında bitmesinden yana’ tavrımızı sürdüreceğiz. Ancak, bu tavrımıza rağmen ekmeğini 1800 derece sıcağın karşısında, akıttığı alın teri ile çıkaran Erdemir İşçisinin haklarını her koşulda alma mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız"

 

 (Haber Merkezi)