Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Kanal A televizyonunda ‘Meltemle Zirvedekiler’ programına konuk olarak, Kozlu’nun gelişimi ve yapılan hizmetler hakkında bilgiler verdi. Zonguldak’ın tanıtımının yapıldığı programda Kozlu, kentin gelişen vizyonunu oluşturan ilçe olarak tanıtıldı.

Coğrafi konum bakımından sıkışan Zonguldak şehir merkezinin artık Kozlu’ya doğru ilerlediği belirtilirken, ferah yapısı, tertemiz yolları, ışıl ışıl görüntüsü ile kentin gelişen vizyonunu Kozlu’nun oluşturduğu belirtildi.

 

10 KM’LİK SAHİL ŞERİDİYLE ŞİRİN BİR İLÇE

 

Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin kısaca Kozlu’yu anlatarak şunları dile getirdi; “Kozlu Zonguldak iliyle hemen bitişik olan bir ilçe. 2012 yılında belde iken ilçe oldu. Kaymakamlık binamızın yapılışı çalışmaları başladı. 40 bin civarında nüfusu olan, sahilleri, üç tane koyu olan, Kozlu şehir merkezinde toplam uzunluğu 10 kilometreyi bulan sahil şeridiyle şirin bir ilçemizdir” dedi.

Turizm anlamında Kozlu’nun gelişiminden bahseden Şahin, önceleri tercih edilen bir ilçe olmayan Kozlu’nun gelişimiyle artık tercih edilen bir ilçe olmaya başladığını ve zamanla daha da geliştiğini kaydetti.

 

TERCİH EDİLEN BİR İLÇE KONUMUNA GELİYORUZ

 

Kozlu’nun turizmiyle ilgili olarak Şahin şöyle devam etti;  “Turizm anlamında belediyenin işletmeciliğini yaptığı gezilebilecek koylarımız var. Mağaramız, şelalemiz var. Buralara doğa gezileri zaman zaman düzenleniyor. Bunları daha koordineli yaptığımız zaman da gerek deniziyle, gerekse dağ turizmiyle, köylerimize yapılacak bazı etkinliklerle de turizme katkı sağlayarak insanlarımızın buraya gelmesini sağlayacağımıza inanıyorum. Bunlar yapılıyor ancak yarı ölçekte yapılıyor. Bunları arttırarak inşallah ulusal ölçeğe taşımayı hedefliyoruz.

Kozlu’da aquapark var. Daha önceden Almanya’dan veya diğer yerlerden gelenler Kozlu’yu tercih etmezlerdi. Ama şimdi geldiklerinde gerek 5 yıldız kalitesinde aquaparkı, Kozlu sahilleri, Ilıksu plajı, Değirmenağzı plajı ile tercih edilen bir ilçe konumuna geliyoruz” dedi.

 

BÜYÜK HEDEFLER KOYDUK

 

Kozlu’da yapılan çalışmalarla ilgili de kısa kısa bilgiler veren Şahin; “ Biz Kozlu’daki hedeflerimizi koyarken büyük hedefler koyduk. Kozlumuzu belde görüntüsünden ilçe görüntüsüne biran önce dönüştürmemiz lazım. Bu anlamda çalışmalarımıza başladık.

Mevcut Belediye binamız daha önceki dönemde satılmış bir bina ve çok eski. Firmanın bırakması, idari sorunlar  ve adli sorunlar nedeniyle yeni belediye hizmet binamız da yarım bırakılmıştı. Onu hızla yapmaya başladık. Önümüzdeki Eylül- Ekim ayı gibi tamamlamış olacağız ve yeni binamıza geçeceğiz.

Yapılan çok iş var ama eksik yapılan çok işler var. Bir de bunların onarımı, yenilenmesi ve eksik yapılan kısımlarının tamamlanması gibi çalışmalara başladık.  Çok eksikler vardı. Parklarımız eksikti. Yapılmış ama yeterli değildi. Her mahallemize en az bir park yapma projemize başladık ve hala devam ediyor. 

Kavaklık bölgesini yaptığımız çevre düzenlemesiyle gerçekten Türkiye’de ve dünyada sayılı yerlerden birine dönüştürdüğümüze inanıyorum. Bize gelen tepkiler de bu yönde.  30 park projesi adı altında çıktık ve bunların bir kısmını büyük oranda tamamladık.

 

30 BİN TON ASFALT DÖKTÜK

 

Yollarımız bakımsız ve çok kötü durumdaydı. Özellikle mahalle araları ve üst kotlar çok kötü durumdaydı. 30 bin tona yakın asfalt dökmek suretiyle bunları elden geçirdik. Altyapımızda eksikler vardı. Ve hala şu anda Kozlu Deresine akan kanalizasyonlarımız var. Arıtma tesislerine verilmemiş, protokolü yapılmış ama kanalizasyonu hala Kozlu Deresi’ne akıyor.  Kozlu Deresi bugün Karadeniz Bölgesi’nin en kirli derelerinden bir tanesi. Biz bunun için de 3 trilyon kredimizi hazırladık ve çok yakın zamanda bu kanalizasyonları da mevcut hatta bağlamak suretiyle arıtma tesisine vereceğiz. Kozlu Deresi’ni inşallah tarihinde olduğu en temiz haline getireceğiz.

 

KOZLU’NUN DEĞİRMENAĞZI SUYUNA OLAN HASRETİNİ GİDERECEĞİZ

 

Su ile ilgili problemimiz vardı. Bunun için de on buçuk trilyon kredimizi çıkarttık. Yakında ihalesini yapacağız ve Kozlu’nun Değirmenağzı suyuna olan hasretini büyük oranda gidereceğiz. Değirmenağzı suyu, hayati öneme sahip, Kozlu’nun kendi kaynağından verilen su anlamına geliyor. Bir de barajdan su alıyoruz. Maliyetleri düşürerek ilerleyen zamanda suyu ucuzlatma projemiz var.

Köprümüzü yaparak Kozlu’nun iki yakasını bir araya getirdik. Hem trafik sorununu çözmek hem de karşıdaki yerlerin Kozlu’ya direkt bağlantısını sağlamak için. Orada muazzam ışıklandırmalarımız var. Kozlu Deresi’ni de temizleyip ıslahını da DSİ kanalıyla yaptırmak suretiyle oradaki çalışmalarımızla dereyi, daha önce çöp atılan, lastikler atılan çok kötü görünümden kurtardık. Kozlu Deresi’ni en azından Kozlu Merkez’de temizledik. Bunları düşük maliyetlerle yaptık” dedi.

 

MASAL GİBİ BİR KOZLU

 

Hayalindeki Kozlu’nun ‘Masal Gibi Bir KOZLU’ olduğunu belirten Şahin, Kozlu ile ilgili hayallerini şöyle açıkladı; “Seçim beyannamemde de ‘Masal Kent Kozlu’ diye hedefledim. Bu ışıklandırmalar aslında o düşüncenin bir parçası. Tabi ki biz yurt dışına gittiğimiz zamanlarda bunları izleme fırsatı bulduk. Bir şey yapacaksanız ışıl ışıl, bir vizyon koyacaksınız, yani bir amacınız olacak. Bugün Kozlu’da köprümüz var. Köprünün ışıkları yüzünden Zonguldak’tan birçok insan buraya gezmeye geliyor. Sadece o ışık sayesinde. Bunlar cazibe merkezi olma adına yapılan işlerdir. Bu konuda yapacak daha projelerimiz var.

Tarihi dokusunu korumuş, kent yapısını imarlaşmayla sağlamış, yolları düzgün, Kozlu girişi gerçekten bulvar görüntüsünde, birkaç bulvarı olan, turizmde gelişmiş, öğrenci kenti olmaya dönük projelerini gerçekleştirmiş, Kozlu Deresi’nin temiz aktığı, suyunun temiz aktığı, havasının temiz olduğu güzel bir Kozlu’yu tabi ki hayal ediyoruz. Bu yolda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Destek olan herkese teşekkür eden Şahin, “Yaptığımız görev süresince bize emeği geçen, bütün siyasi büyüklerimize, başta Sayın Hüseyin Özbakır olmak üzere bütün milletvekillerimize çok saygı ve sevgilerimi sunuyorum, başarılarımız adına bundan sonra bizden yardımlarını esirgemeyecek olan bütün büyüklerimize de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.