Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ilçenin bazı bölgelerinden içme sularında bulanıklık ve koku şikayetleri aldıklarını, söz konusu sorunun çözümü için ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

 

"UZUN SÜREDİR YAĞIŞ ALMAMASI"

Uysal, sosyal paylaşım adresinden yaptığı açıklamada şu bilgilendirmeyi yaptı: "Son birkaç gündür ilçemizin bazı bölgelerindeki İçme sularında, bölgemizin uzun süredir yağış almaması ve bu nedenle barajdaki su seviyesinin düşmesinden kaynaklı bulanıklık ve koku şikâyetleri aldık. (Barajdaki su seviyesi düştüğünden alt kottan su gelmekte bu nedenle suda çorak bir koku oluşmaktadır.) Ekiplerimiz bu sorunun çözümü için önce Arıtma Tesisi, ardından da isale hattının tamamında gerekli çalışmayı hassasiyetle yürütmüş ve bu yöndeki çalışmasını devam ettirmektedir.

 

HERHANGİ BİR SORUNA RASTLANMADI

Koku ve bulanıklık şikâyetlerine ilişkin amonyum nitrat, nitrit ve mikrobiyolojik testler bugün de yapılmış (Her gün yapılıyor) ve herhangi bir soruna rastlanmamış, kokuyu gidermek için ise aktif karbon uygulaması yapılmıştır.

YÜRÜTÜLEN KAMPANYAYA İTİBAR ETMEYİN ÇAĞRISI

Bulanıklık konusunda uzun süreli kullanım olmamasından kaynaklı ( Bu durumda tahliye gerekir) sorun yaşayabilecek abonelerimizin adreslerini Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğümüzün 333 11 85 nolu telefonuna bildirmesi halinde gerekli çalışma yapılacaktır.
Özellikle Sosyal Medya’da üzerinde, Belediyemiz ve bir süre önce devreye alarak ilçemizi memba kalitesinde suya kavuşturduğumuz İçme Suyu Arıtma Tesisine ilişkin yürütülen kampanyaya itibar etmemenizi rica ediyorum"


SOSYAL MEDYADA SU TEPKİSİ

Öte yandan Kdz.Ereğli'nin değişik mahallelerinde oturan vatandaşlar ise yaşadıkları mağduriyeti çektikleri görüntüler ve fotoğraflarla sosyal paylaşım adreslerinden paylaştı.