Zonguldak'ın Tepebaşı Mahallesi'nde iki hafta önce bir hırsızlık olayına karışan yüzü maskeli kişi, son olarak evinin önünde sigara içen bir kadını jiletle yaralayarak izini kaybettirdi. Şahıs, polis ekipleri ve mahallenin gençleri tarafından ormanlık alan ve metruk binalarda aranmasına rağmen bulunamadı.

Tepebaşı Mahallesi'nde dün gece eşi evde olmadığı sırada sigara içmek için sokağa çıkan iki çocuk annesi İlknur K. (32), kar maskeli biriyle karşılaşınca çığlık attı. Bu sırada İlknur K.'nın üzerine yürüyen maskeli şahıs, kadının boğazını jiletle yaralayarak kaçtı. Çocuklarının durumu komşularına bildirmesi üzerine Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan K, boğazına dikiş atılmasının ardından taburcu edildi.

Çarşı Polis Merkezi'nde, polise eşkal veren İlknur K.'nın başına gelenleri öğrenen mahalle sakinleri, polislere eşlik ederek ellerinde sopalarla ormanlık alanda yüzü maskeli kişiyi aradı. Mahalledeki ormanlık alanda ve metruk binalarda yapılan aramalardan sonuç alınamadı. Bazı vatandaşların da evlerinin önünde sopalarla nöbet tuttuğu görüldü.

Mahalle sakinlerinden Suat C., Ramazan Bayramı'ndan bu yana mahallede kar maskeli birinin görülmeye başlandığını kaydederek, "Evlerimizin önünde elimizde sopalarla nöbet tutuyoruz. Bu kişinin ne amaçla mahallede dolaştığını bilmiyoruz. İlk önce hırsızlık olayı oldu, ondan sonra bu tür olaylar meydana gelmeye başladı. Mahalle sakinleri olarak tedirginiz, bu şahsın bir an önce yakalanmasını istiyoruz." dedi.

Gece boyunca mahalle kent merkezinde şüpheli gördüğü kişileri inceleyen polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.