Posbıyık, Süleymanbeyler köyünde belediye uhdesindeki Su Arıtma Tesisleri içinde kurulan dolum alanında gazetecilere yaptığı konuşmada, korona virüsün baş gösterdiği andan itibaren erken önlemler aldıklarını söyledi. Bu kapsamda üretilen dezenfektanların ilçedeki tüm evlere dağıtılacağını anlatan Posbıyık, şöyle dedi: 

CUMARTESİ, SAAT 10.00’DAN SONRA


“Karadeniz Ereğli Su Aratma Tesisinde dolup alanı oluşturduk. Burada el dezenfektanı üretiyoruz. Tesise paket halinde getirilen ürünler dolumu yapıldıktan sonra etiketlenecek ve bir dezenfektan, 4 tane maske, 2 tane sabun ve içinde bilgilendirme broşür ile birlikte Cumartesi günü saat 10.00’da 31 mahalleye 31 araç ile birlikte dağıtıma başlayacağız. Belediye birimlerimiz, korona virüs ilk konuşulmaya başlandığı an bütün materyalleri çıkartmışlardı. Siparişlerimizi yapmaya başlamış ve tüm depolarımızı ilaçlarla doldurduk. Bu durumun ne kadar süreceğini bilmediğimiz için ileriye matuf şuanda depolarımız dolu vaziyette. Takdir etmenizi istiyorum; Türkiye’de alkol bulmak öyle kolay bir iş değildir. Nereye giderseniz gidin bulamazsınız ama biz alkolümüzü bulduk. Büyük bir çaba içinde materyalleri bir araya getirmek sureti ile hazırlıklarımızı hat safhaya getirdik. 

“EVLERİNİZDEN ÇIKMAYIN” MESAJI


Burada üretilen dezenfektan tam olarak bilimseldir. Eczacı ve kimyagerlerimiz ile birlikte yaptığımız bilimsel bir çalışma neticesinde üretimi yapıyoruz. Biz, Ereğli Belediyesi olarak; korona ile en başından beri mücadele ediyoruz. Ereğli halkını başaralı kılacağımıza inanıyoruz. Ereğli halkı, Ereğli Belediyesi’ne güvensin istiyoruz. Ama onlardan tek bir şey istiyoruz, evlerinden çıkmasınlar. Maske, dezenfektan ve sabunlarını Cumartesi’den itibaren bütün dairelere tek tek dağıtacağız. Türkiye’de bunun örneği yok. Lütfen evlerinizden dışarıya çıkmayın ve sosyal mesafeyi koruyun. Gerisini Ereğli Belediyesi’nde çalışan ekiplere bırakın. 

KOCA: DENENDİ, TEST EDİLDİ


Karadeniz Ereğli Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Deniz Koca ise ilçedeki bir eczacının ‘dezenfektan üretebilir’ yetkisi ile üretime başladıklarını belirterek, “kimya binamızdan tesisatları kurarak; başta eczacı Aslı Hanım ve kimyagerler ile birlikte sistemi başlattık. Üretimi yaptıktan sonra gerekli deneme kullanımlarını gerçekleştirdik ve herhangi bir alerji durumlarını kontrol ettik. Üretime Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı genelgesine göre formüle ederek gerçekleştirdik” diye konuştu.
Tanıtımın sonunda ise korunmalı elbise giyen işçiler, kağıtlara yazılan “Biz sizin için çalışıyoruz siz bizim için evde kalın” notu göstererek objektiflere poz erdiler. Toplantıya çok sayıda gazeteci katıldı.