Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık: "Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale Savaşı'nda ninelerimiz, annelerimiz, teyzelerimiz askerlerimizin çarıklarını, elbiselerini dikmişler. Şimdi de gönüllü kardeşlerimiz aynı duyguyla çalışıyorlar. Gerekirse üretimimizi çoğaltacağız. Gerekirse yeni makineler alıp çadırlarda bile üretime hazırız"

Kdz.Ereğli Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten Cumhuriyet Halk Evleri'nde yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında maske üretimine başlandı. Ereğli Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Halk Evleri'nde eğitim gören kursiyerlerin gönüllü olarak maske dikimine başladığı duyurdu.

AYNI DUYGULARLA ÇALIŞIYORLAR

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, maske üretim atölyesinde  kursiyerlerin gönüllülük esasına göre çalıştığını belirterek, "Kaymakamlıktan gerekli izinleri alarak maske üretimine başladık. Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale Savaşı'nda ninelerimiz, annelerimiz, teyzelerimiz askerlerimizin çarıklarını, elbiselerini dikmişler. Şimdi de gönüllü kardeşlerimiz aynı duyguyla çalışıyorlar. Çalışırken kullanılacak özel ekipman ve giysileri sağladık. Özel kıyafetler, maske ve dezenfektanlar kullanıyorlar. Odayı da önceden steril hale getirdik" dedi.

EV EV DOLAŞIP DAĞITILACAK

Üretimi gerçekleştirilen maskeleri ilçe halkına ücretsiz olarak dağıtılacağını anlatan Posbıyık, şu ifadelere yer verdi: "3 Odada üretime başladık. Gerekirse takviye dikiş makineleri takviye edeceğiz. Her paketin içine dört maske konulacak. Evleri dolaşarak halkımıza ulaştıracağız. Hastaneye giderken, dışarıya çıkarken, ihtiyaçları olması durumunda kullanmalarını sağlayacağız. Ereğli'de maskesiz kimse kalmayacak. Bütün amacımız bu. Gerekirse üretimimizi çoğaltacağız. Gerekirse yeni makineler alıp çadırlarda bile üretime hazırız.

GÖNÜLLÜLERE ÇAĞRI

Gönüllülere çağrım var. Eminim başvurular daha da çoğalacaktır. Hayırlı bir yola çıktığımıza ve doğru işler yaptığımıza inanıyorum.  İhtiyaç durumunda Ereğli’deki hastanelerde görev yapan sağlık ekibine ve halka hizmet veren kamu görevlilerine maske konusunda destek olacağız. Aşkım Ereğli, evde kal. Ama ihtiyaç duyarsan maskeni takmadan hastaneye gitme. Ürettiğimiz maskeleri size ulaştıracağız. Merak etme Ereğli’m yanındayız"