Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, "Bülent Ecevit'in ülke siyasetindeki dik duruşu, sosyal demokrat kişiliği, emeğin başkenti Zonguldak bölgesi ve bu bölgenin en büyük ilçesi Kdz. Ereğli ile özdeşleşmiştir" dedi.

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından gündeme getirilen Bülent Ecevit Üniversitesi kampanyasına en anlamlı destek Bülent Ecevit'in uzun süre liderliğini yaptığı DSP'nin Genel Başkanı Masum Türker'den geldi.
Kdz. Ereğli ilçesine fırsat buldukça geldiğini ve bu ilçede yaşayan insanları gerçekten çok sevdiğini belirten Türker, şöyle konuştu: "Karadeniz Ereğli ilçesi, aydın, demokrat, ilerici, yurtsever ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yürekten inanmış insanların yaşadığı güzel bir ilçemizdir. Zonguldak gibi emeğin başkenti Cumhuriyetin ilk vilayetinin en büyük ilçesi konumunu koruyan bu güzel ilçemiz ülkemizde birçok vilayetten daha büyük ve genel bütçeye sağladığı katkı ile artık bir üniversiteyi hak etmiştir"
Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminin alkışlanacak bir kampanya başlattığına dikkat çeken Türker, şunları söyledi: "Bülent Ecevit ülkenin yetiştirdiği önemli şahsiyetlerden biridir. Gerek Çalışma Bakanlığı ve gerek Başbakanlık yaptığı dönemlerde ülkemize sayısız hizmetler kazandırmış ve Türkiye'de çalışma hayatı başta olmak üzere ezilen, sömürülen ve hakları gasp edilmek istenen milyonlarca yurttaşımızın umudu olmuştur."
Merhum Bülent Ecevit'in onurlu, dürüst, sosyal demokrat kimliği ve büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesine bağlı izlediği başarılı dış politika ile Türk ulusunun alnını dik tutmuş örnek bir siyasetçi olduğunu anlatan Türker,
sözlerine şöyle devam etti: "Böylesine önemli bir şahsiyetin adına Kdz. Ereğli gibi bir ilçemizde üniversite kurulması fikrini ülke gündemine taşıyan Kdz. Ereğli TSO yönetimini kutluyorum.
TSO'nun kampanyasına katkı veren başta Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı, sivil toplum örgütleri ve bölge medyasının seçkin temsilcilerini tebrik ediyorum. Bu üniversite Kdz. Ereğli'ye yakışacaktır. DSP olarak biz bu üniversitenin kurulabilmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz"