Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen “Matematik Eğitimi Günleri”nin devam ettiği şöyle açıklandı:

Bu etkinlikler kapsamında her eğitim-öğretim döneminde öğretmen adaylarına matematik eğitimiyle ilgili çalıştay, konferans ve söyleşiler yapılıyor. Bu etkinliklerin ikincisi 21 Nisan 2017 tarihinde Matematik Eğitimi Günleri II Ereğli Eğitim Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erdinç Çakıroğlu, “STEM Eğitimi” adlı konferans verdi. Konferansa Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, dekan yardımcıları, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Çakıroğlu; bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiğin bir araya getirilmesiyle oluşan yeni bir bilim eğitimi paradigması olan Science, Technology, Engineering, and Mathematics (STEM) eğitimi hakkında güncel uygulamalardan örnekler vererek katılımcıları bilgilendirdi.  Konferansta, çağımızın gereksinimlerine uygun olarak gelişen yeni mesleklerden ve bu doğrultuda öğrencilerin nasıl bir eğitim almaları gerektiğinden bahsedildi. Ayrıca, OECD tarafından düzenli olarak Türkiye ve diğer ülkelerde uygulanan PISA sınavının sonuçları, PISA 2015 için karşılaştırmalı olarak tartışıldı. Neden-sonuç ilişkilerini anlamaya çalışma, modelleme, yenilikçi ürün geliştirme ve sürdürülebilir sistemleri analiz etme, STEM eğitiminin temaları olarak ele alındı. STEM eğitimi ile ilgili güncel eğitim sistemindeki temel sorunlardan ve bu sorunlara çözüm olabilecek yolların neler olabileceğinden bahsedildi.  Bu doğrultuda, öğretmenlere eğitim ve destek, araştırma, eğitim materyalleri geliştirme ve iyi uygulamaların paylaşılmasının, STEM eğitiminin gerçekleştirilmesindeki gereksinimler olduğu ifade edildi. İlköğretim Matematik Öğretmenliği ABD öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği konferans, öğrenciler için çok verimli bir etkinlik oldu. Konferans bitiminde Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar tarafından Prof. Dr. Erdinç Çakıroğlu’na plaket, çiçek ve hediyeler takdim etmiştir. Etkinlik öğrencilerle fotoğraf çekiminden sonra sona ermiştir.