OYAK Gurubu tarafından bu yıl 8.'si düzenlenen OYAK Liselerarası Matematik Yarışması Zonguldak il birincisi belirleme sınavı başladı.
16 ilde yapılan yarışmaya Zonguldak'tan 37 okul katıldı. Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi'nde başlayan sınav öncesi açıklama yapan ERDEMİR Kurumsal İletişim ve Sosyal Hizmetle Müdürü Gülşin Yöney, yarışmanın 16 ilde eş zamanlı olarak yapılacağını söyledi.
2003 yılında başlayan yarışmaya toplam 2 bin 455 okul ve 9 bin 820 öğrenci katıldığını belirten Yöney, açıklamasında şunları kaydetti:

16 İLDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK
"OYAK Gurubu Şirketlerinin faaliyet gösterdiği illerde 2003'ten buyana düzenlenen liseler arası matematik yarışması Türkiye genelinde 491 okuldan bin 964 öğreniciyi sınav heyecanı ile buluşturuyoruz. Son 3 yıldır 12 OYAK iştirakine ve 16 ile yayılan yarışmanın il birinciliği sınavı bu sene Adana, Balıkesir, Batman, Bolu, Düzce, Hataya, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Mardin, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Takirdağ ve Zonguldak illerinde düzenlendi.
4 sorudan oluşan ve 3 saat süren sınav 16 ilde eş zamanlı olarak 10.00 ile 13.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Sınavda tüm okullar iddialı olduklarını, 7 yılda olduğu gibi bu yılda sene başından beri özverili çalışma ile sınava hazırlandıklarını illerin ipi göğüsleyip İstanbul finaline katılmayı arzu ettiklerini söylediler. Sınav kâğıtlarının TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı'na iletilmesi ile birlikte cevapların değerlendirme süresi başlamış olacak.

SATRANÇ TAKIMI HEDİYE
1964 cevap kâğıdını okuyacak sınav komisyonu çalışmasını aralık ayın sonunda tamamlayacak. Ocak ayı boyunca 16 ilde il birinciliği törenleri düzenlenerek, İstanbul finaline hak kazanan okullara ödülleri takdim edilecektir.
Sınav sonrası katılan tüm öğrencilere satranç takımı hediye edilirken, il birinci ödül törenin de yarışmaya katılan tüm okullara bin 500 TL nakdi yardım, il birincisi olan okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine birer Cumhuriyet altını, il birincisi olan okul öğrenci, öğretmen ve okul müdürlerine plaket verilecektir.
2009 Nisan ayında İstanbul'da finali kazanan şampiyon okul ve ekibi ise bin TL değerinde bir kese altın, şampiyon okula, 15 bin TL değerinde karma laboratuar, şampiyon olan öğrencilerin ailelerine bin TL değerinde hediye çeki verilmesi kararlaştırılmıştır.
İlk kez 2003 yılında 5 il ve 107 okulda Hayat Matematiktir sloganıyla başlayan Liselerarası Matematik Yarışması 8. yılında 2 bin 455 okul ve 9 bin 820 öğrenci ile buluşmuş oldu."