İlk kez 2003 yılında “Hayat Matematiktir” sloganı ile OYAK Çimento Grubu tarafından başlatılan ve 5 ilde 107 okulun katılımı ile gerçekleştirilen, zaman içerisinde diğer OYAK Şirketlerinin de katılımı ile 16 ile yayılan ve bu yıl 491 okuldan 1964 öğrenci ile buluşan OYAK Liselerarası Matematik Yarışması’nın sekizincisi İstanbul’da yapılan final sınavı ile tamamlandı.

 

ZONGULDAK LİSTEDE YOK

OYAK Grubu’nun bu yıl sekizincisini düzenlediği yarışmanın il birincilerini belirleme sınavı 14 Kasım 2009 Cumartesi günü Adana Çimento, Mardin Çimento, Bolu Çimento, Ünye Çimento, OYAK Beton, Renault MAİS, ERDEMİR, İSDEMİR, ERMADEN, ERBOR, HEKTAŞ ve TUKAŞ’ın ev sahipliğinde Adana, Kahramanmaraş, Mardin, Batman, Bolu, Sakarya, Ordu, Rize, Düzce, Tekirdağ, Zonguldak, Hatay, Sivas, Kırıkkale, Şanlıurfa ve Balıkesir illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilmişti.  16 ilin birincileri, TÜBİTAK tarafından hazırlanan sorular ile İTÜ Gümüşsuyu Kampüsü’nde kendi aralarında şampiyon okulu belirlemek için yarıştılar ve 33,00 puanla Bolu Fen Lisesi öğrencileri bu yılın şampiyonu oldu. İkinciliği Tekirdağ İMKB Öğretmen Lisesi, üçüncülüğü Hatay Toşçelik Fen Lisesi kazandı. İl birincisi okulların öğrencileri, ekip lideri öğretmenleri ve okul müdürleri aileleri ile birlikte İstanbul’da OYAK Grubu’nun misafiri olarak ağırlandılar. 4 günlük program boyunca İstanbul’un tarihi ve kültürel yerlerini gezen öğrenciler Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi kampüslerini de ziyaret ettiler. BÜMED Merkezi’nde Boğaziçi Mezunları ile buluşan gençler gelecek planlarını ve kariyer hedeflerini tecrübeli mezunlar ile şekillendirdiler.

 

1 KESE ALTIN ÖDÜLÜ

Erdemir Kurumsal İletişim ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, “26 Nisan gecesi Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan ödül töreninde konuşan OYAK Otomotiv ve Çimento Şirketleri Yönetim Kurulları Başkanı Celal Çağlar, matematiğin evrensel bir dil olduğunu ve matematiksiz bir hayatın mümkün olmadığını ifade ederken, OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Türker, 2003 yılında Oyak Çimento Grubu’nun ‘Hayat Matematiktir’ sloganı ile başlattığı ve zaman içinde gelenekselleşen yarışma ile gençlerin iyi yetiştirilmesinin amaçlandığını kaydetti.  Törende yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, şampiyon olan okul 15.000 TL değerinde karma laboratuar kazanmış oldu. Ayrıca şampiyon okulun öğrenci, öğretmen ve okul müdürleri bin TL. değerinde 1’er kese altın ve başarılı öğrencilerin aileleri 1.000TL değerinde hediye çeki ile ödüllendirildi” görüşlerine yeril verildi.