Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma Derneği Başkanı ve yönetim kurulunun da hazır bulunduğu madenci anıtı önünde basın açıklaması yapan Dernek başkanı Nazmiye Civan açıklamasında şu görüşlere yer verdi  “KOB DER olarak Nisan ayı içerisinde değişik günlerde farkındalık oluşturan mesajlar verilecektir. Dünyada ve ülkemizde Otizmli bireylere toplumda rastlanma sıklığı giderek artmaktadır.2014 CDC ( ABD’nin Sağlık ve İnsan Hizmetleri Dairesinin Kamu Sağılığı ve Kamu Güvenliğinin sağlanması konusunda çalışan birimdir) Raporunda Otizme rastlanma oranı 68 doğumda 1 çocuk olarak açıklanmıştır. Karaelmas Otizmli Bireyler Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma Derneği olarak amacımız; yaşayan tüm otizmli bireyler ve ailelerinin doğumdan ölüme kadar ki yaşam süreçlerin düzenlenmesine dikkat çekmektir. Federasyonumuz otizm eylem planının hayata geçmesi için yaklaşık 3 yıldır ülke genelinde kamuoyu oluşturmak, hazırlık yapmak ve katkı koymak adına çeşitli çalışmalar yapmaktır. Ülkemizde yaşayan 1 Milyon üzerindeki otizmli ve aile fertlerini de saydığımızda otizmden etkilenen yaklaşık 4.500.000 bireyin yaşamını kolaylaştırmak Otizm Eylem planı uygulaması büyük önem arz etmektedir. Otizm Eylem Planındaki ihtiyaçların karşılanması halinde inanıyoruz ki otizmli bireyler, ailelerine bağımlı ve bakıma muhtaç fertler olmaktan çıkıp sosyal hayata adapte olabilecekler, çalışma hayatından uzaklaşmak durumunda kalan ebeveynleri de ülke ekonomisine daha çok katkıda bulunabileceklerdir.

Basından ricamız, gerek görsel, gerek yazılı duyurularla bizlere yardımcı olmanız, ülkede otizmlilerin hayatına ilişkin farkındalık yaratmanız ve otizmlilerle ilgili bir haber veya görsel paylaşılacağı zaman biz sivil toplum kuruluşlarından destek almanız olacaktır.”

5 Nisan Salı günü saat 11 de Madenci anıtı önünde Valilik önüne kadar sessiz yürüyüş yapılacağını, ardından da saat 12. oo den 15.oo e kadar Camlı köşkte kermes yapılacağını hatırlatan dernek Başkanı Nazmiye Civan Yürüyüş ve kermese Tüm Zonguldak halkının davetli olduğunu kaydetti.