Alaplı'daki taksiciler engellilere tekerlekli sandalye alabilmek için mavi kapak toplama hareketine destek oldular.
Türkiye genelinde sürdürülen 'Her Engelli İçin Plastik Kapak' kampanyasına bir destek de ilçedeki taksicilerden geldi. İlçede faaliyet gösteren Garaj Taksi çalışanları topladıkları 10 bin mavi kapağı Alaplı Anadolu Engelliler Derneğine teslim etti.
Taksici Baki Acar, yaptığı açıklamada, 5 yıldır mavi kapak topladıklarını söyledi. Daha önce toplanan 60 bin mavi kapak ile 1 engelli kardeşimizi tekerlekli sandalye sahibi yaptıklarını ifade eden Acar şunları söyledi:
20 yıldır İlçeden taksicilik yapmaktayım. Gecen yıl bir arkadaşımızın engelli bir vatandaş için mavi kapak toplaması bizleri çok etkiledi. Biz de taksici arkadaşlarımızla birlikte mavi kapak toplamaya karar verdik.
Araçlarımızla müşteriye giderken yol kenarlarındaki mavi kapakları toplamaya başladık. Bir yılda yaklaşık 60 bin mavi kapak toplayarak 1 engelli kardeşimizi tekerlekli sandalye sahibi yapmak için Alaplı'daki Engelliler Derneğini teslim etmiştir. Kapak toplamak bizde alışkanlık haline geldiği için topladığımız 10 bin mavi kapağı Engelliler derneğine teslim edeceğiz.