Zonguldak'ta ilk defa gerçekleştirilen Maviyemiş (Likapa) yetiştiriciliği deneme demontrasyonunun Tarla Günü Kdz.Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, Ereğli İşadamları Derneği Yöneticileri, İlçe ve İl Müdürlüğü personeli ve çiftçilerin katılımı ile Ereğli'ye bağlı Bayat köyünde gerçekleştirildi.
Konuya ilişkin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden verilen bilgilere göre, Yetiştirici Nevzat Cebesoy'un bahçesinde düzenlenen tarla gününde Maviyemiş'in ekonomisi ve tesis ile ilgili bilgi veren Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Yaşar Erdoğan ve İl Müdürü Cemalettin Çataklı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2009 yılı üzümsü meyveler projesi kapsamında il genelinde 8 dekar böğürtlen, 5 dekar ahududu bahçesi tesis edildiğini belirtilen açıklamada, 2011 yılında Zonguldak İl Özel İdare kaynakları kullanılarak bu 2 dekarlık mavi yemiş projesi hayata geçirilip, Mavi Yemiş fideleri yurt dışından ithal edilmiştir denildi.
Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay yaptığı konuşmada, fındığa alternatif olabilecek ve çok değerli olduğu anlaşılan Maviyemiş'in bölgemizde yayılması gerektiğini ifade ederek tesisin kurulumu ile ilgili emeği geçen başta Zonguldak Valisi Erdal Ayyıldız olmak üzere herkese teşekkür etti.
Çay, Kaymakamlık olarak bu tür çalışma yapacak olan vatandaşlarımıza destek vermeye hazırız dedi.
Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ile Zonguldak İl Tarım Müdürü Cemalettin Çataklı daha sonra Ballıca Köyü'nden Ertan Erdoğmuş'a ait üzümsü meyveler tesisini ziyaret ederek incelemelerde bulundular.