Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde iki aylık yavru köpek ile 3 yaşındaki Alman kurdunu ölmek üzere iken yeniden yaşama döndürülmesinin ardından 50 bin teşekkür mektubu aldıklarını açıkladı.

 

YURT İÇİ VE DIŞINDA YANKI UYANDIRDI

Uysal, Ereğli Belediye Meclisi'nin Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonundaki Mayıs ayı ilk toplantısında yaptığı açıklamasında, Ormanlı Beldesinde zifte yapışan ve ölmek üzere iken itfaiye ekiplerinin bir saatlik çalışması ile kurtarılan, üç veteriner hekimin çabasıyla hayata döndürülen ve "zift" adı konulan 2 aylık yavru köpek ile yakalandığı hastalık nedeniyle ölmek üzere olan 3 yaşındaki Alman kurdunun 6,5 aylık tedavinin ardından sağlığına kavuşmasının yurt içi ve yurt dışında büyük yankı uyandırdığını söyledi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Yurt içi ve yurt dışından binlerce kişinin Ereğli Belediyesi ile iletişime geçtiğini anlatan Uysal şunları söyledi: "50 Binlere yaklaşan teşekkür mektubu aldık hayvanseverlerin elinden. Hatta hayvan sever olmayıp toplumun farklı kesimlerinden arayanlar, iletişime geçenler oldu. Veteriner Müdürlüğümüzde bir zifte yapışmış bir de rahatsızlığa, hastalığa yakalanmış iki tane canlıyı hayata döndürdük. Beklenmeyen sonuçlardı, kimsenin beklemediği sonuçtu. Veteriner Müdürlüğümüz gerçekten çok büyük özveri ile çalışarak başardı. Ben de kendilerine teşekkür ediyorum, bizleri yurt içi ve yurt dışından arayan tüm duyarlı vatandaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum"

 

BAŞKA ALANLARDA DA ÖDÜL ALMAMIZ LAZIM

Uysal, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun elinden, "Bilim Şenliği" projesi ile jüri özel ödülünü aldıklarını da hatırlatarak, "Bu son derece bizler için önemliydi. Çünkü bizleri motive etti, inşallah bundan sonra da bu çıtanın daha yükseklere çıkması lazım. Başka alanlarda da ödüller almamız lazım. Bizler zaten her yaptığımız çalışma ödül alması veya dereceye girmesi üzerine planlar yapıyoruz. Planlarımızı da yaptık. İnşallah güzel sonuçları da elde ederiz" dedi.

GüZEL BİR FOTOĞRAF VERELİM

Engelliler Şenliğinin yanı sıra Osmanlı Çileği Şenliklerinin Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirileceğini belirten ve etkinliklere herkesi davet eden Uysal sözlerini şu ifadelerle tamamladı: "Önümüzdeki hafta biliyorsunuz engelliler şenlikleri ile başlamak istiyoruz. Osmanlı Çileği şenlikleri adı altında Mayıs ayı dolu doluya geçecek. Zamanı geldiği zaman halkımıza bu etkinlikleri duyuracağız. İnşallah güzel bir Mayıs ayı geçireceğiz. Ben şimdiden şenliklere katılmanızı bekliyorum. Güzel bir resim fotoğraf verelim"

 

İMAR KOMİSYONUNDA DEĞİŞİKLİK

Nisan ayında yapılan İmar Komisyonu seçimlerinde AK Parti Grubunun aday gösterdiği ve 22 oy ile en yüksek oyu alan Salih Kumaş'ın bu görevinden istifa etmesinin ardından yerine 20 oy alan Sabri Dinç oy çokluğu ile getirildi. CHP Grubu adına konuşan Özkan Özyağcı, usül hatası yapıldığını iddia etti.

NİSAN AYINDA YAŞANANLAR

Bilindiği gibi Nisan ayı Kdz.Ereğli Belediye Meclis Toplantısında İmar Komisyonu için AK Parti Salih Kumaş, Halil Bozkuş ve Fevzi Ekşi'yi aday gösterirken Yusuf Kalay, Turgay Aydın, Sabri Dinç de aday olmuştu. Yapılan oylamada Salih Kumaş 22, Halil Bozkuş 18, Fevzi Ekşi 15, Yusuf Kalay 21, Sabri Dinç 20 oy almıştı. İmar Komisyonu bu sonuçların ardından AK Parti grubundan Salih Kumaş, Turgay Aydın, Yusuf Kalay, CHP grubundan da Kemal Özer ve Serkan Yalçın'dan oluşmuştu.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)