CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, PKK saldırıları konusunda hükümetin kamuoyunu yeteri kadar bilgilendirmemesinin sorunların çoğalmasına neden olduğunu ifade etti.

Kartal, CHP, ülkemizde ve bölgemizde böylesine sıcak gelişmeler olurken, yaklaşık 1 aydan beri kapalı olan meclisin toplanmasını istiyor. CHP'nin bu önerisine, en başta AKP ve MHP karşı çıkıyor. Hele hele Sayın Başbakan daha da ileri giderek CHP'yi PKK'nın kuyruğuna takılmakla suçluyor diyerek PKK'lılar tarafından kaçırılan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün bir an önce serbest bırakılmasının sağlanması gerektiğini vurguladı.

Bir an önce meclisin açılması gerektiğini belirten CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

PKK uzantısı terör örgütü PYD'nin, Suriye'nin Kuzeyinde bazı kentleri ele geçirmesinin ardından, PKK'nın başlattığı saldırı dalgası ile birlikte terör sorununun yeni bir aşamaya sıçradığı yorumları sıkça yapılmaya başlandı.

Özellikle  Hakkari- Şemdinli bölgesinde 20 gün süren ve ne yazık ki Kdz.Ereğli'den de bir şehit verdiğimiz PKK saldırıları konusunda hükümet yetkililerinin kamuoyunu doyurucu bilgilendirmemesi, olaylarla ilgili soruların çoğalmasına neden oluyor.

PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarından sonra Kuzey Suriye'de de kontrol ettiği, rahatça faaliyetlerini sürdürebildiği bölgeler kazanması, terör sorununun geleceğine ilişkin kaygıları artırıyor. Amerikan, İran dışişleri bakanları, yetkilileri peşpeşe Türkiye'ye geliyor. Dışişleri bakanı Barzani'ye gidiyor, bu anlamda bölgede yoğun bir trafik yaşanıyor.

Türkiye'nin ve bölgenin içinde bulunduğu durumun ciddiyeti ortadayken, AKP hükümetinin, Başbakanın gelişmeleri küçümseyici tavrı kafaların daha da karışmasına neden oluyor.

CHP, ülkemizde ve bölgemizde böylesine sıcak gelişmeler olurken, yaklaşık 1 aydan beri kapalı olan meclisin toplanmasını istiyor. CHP'nin bu önerisine, en başta AKP ve MHP karşı çıkıyor. Hele hele Sayın Başbakan daha da ileri giderek CHP'yi PKK'nın kuyruğuna takılmakla suçluyor.

Sayın Başbakan'a öncelikle şunu hatırlatmak isteriz. TBMM'si gazi bir meclistir. Ülke düşman işgali altındayken bile her türlü sorunu demokratik bir şekilde tartışmaktan kaçınmayan bir meclistir. Büyük Önder Atatürk'ün başkanlığında yokluklar ve fedakarlıklar içinde Ulusal Kurtuluş Savaşını zafere ulaştıran ve Türkiye Cumhuriyetini kuran bir meclistir.

Ülkemizde ve bölgemizde kan gövdeyi götürürken, PKK, milletvekilimizi dahi kaçırabilecek kadar pervasızca saldırırken, 1 aydır kapalı olan meclisin açılmasını PKK kuyrukçuluğu ilan etmek en hafif deyimiyle aymazlıktır.

Siz PKK  ile görüşmek için Oslo'ya giderken CHP'nin meclise gitmesi mi PKK kuyrukçuluğudur?  Bunu halkımızın takdirine bırakıyoruz.

Biz CHP olarak egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğuna inanan ve bu sözleri meclisin duvarına ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına yazan bir partiyiz. Halkın iradesini meclis temsil eder. TBMM bu iradenin ete kemiğe büründüğü yerdir. Ve bizim için kutsaldır.

Bugün meclisin açılmasına karşı çıkmak, halkın iradesine karşı çıkmaktır. Gerçekleri halktan gizlemeye çalışmaktır. Bu nedenle özellikle AKP'nin, başbakanın bu tavrı, PKK'ya daha çok cesaret vermektedir.

TBMM böyle bir günde toplanmayacak ta ne zaman toplanacak? Ülke ve bölge böyle ciddi sorunlarla boğuşurken milletvekilleri tatil mi yapacak?  Önerimiz biran önce meclisin, gerçek bir gazi meclis olarak çalışmalarına başlaması, sorunları tartışarak çözüme kavuşturmasıdır.

Meclis açılmalı, PKK'nın kaçırdığı milletvekilimiz Hüseyin AYGÜN'ün serbest bırakılması sağlanmalıdır.