Ereğli Belediye Meclisi Mayıs ayı 3. Oturumunu 4 Mayıs Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda Halil Posbıyık Başkanlığında tamamladı.

 

Bir önceki güne ait meclis karar özetinin okunmasının ardından gündemde yer alan maddeler görüşüldü. Toplantıda bir önceki gün ek gündem maddesi olarak önerilen terminal yanındaki arsanın satışının iptali ve arsanın ticaret alanı olmaktan çıkarılıp belediye hizmet kullanım alanına dönüştürülmesi önerileri ayrı ayrı görüşüldü. Oylama sonucunda Başkan Posbıyık tarafından önerilen, arsanın satışının iptali ve CHP meclis üyesi Fevzi Ekşi tarafından önerilen ticari alan düzenlemesinin kaldırılarak kullanım alanına dönüştürülmesi önerileri kabul edilerek ilgili komisyona havale edildi.

Toplantıda Ereğli Belediyesi 2012 mali yılı kesin hesabı, Belediye ile Devlet Su işleri arasında yapılacak protokol, 2013 yılı gelir tarifesinde değişiklikler, Çin'in Jinhua kenti ile kardeş şehir ilişkisi kurulması maddeleri görüşülerek ilgili komisyonlara gönderilmesi karar altına alındı.

Başkan Posbıyık, alınan kararlar ve çalışmalara katılımlarından dolayı meclis üyelerine teşekkür ederek toplantıyı kapattı.